x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos DIETA CU IAURT - cum te ajută să SLĂBEȘTI

DIETA CU IAURT - cum te ajută să SLĂBEȘTI

15 Ian 2019   •   20:43
DIETA CU IAURT - cum te ajută să SLĂBEȘTI

Iaurtul este unul dintre alimentele asociate cu un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație corectă. Prezent ca aliment de bază în dieta a numeroase popoare din întreaga lume, iaurtul aduce o serie debeneficii organismului, ajutând la menținerea unei greutăți corporale optime sau la eliminarea surplusului de kilograme.

Efectele benefice ale consumului de iaurt în scăderea riscului de exces ponderal și obezitate reies și din concluzia unei analize complexe, realizate pe baza mai multor studii internaționale.

Iaurtul este un aliment bogat în nutrienţi esenţiali (proteine de foarte bună calitate, calciu, alte minerale şi vitamine) şi are un conţinut caloric moderat. În plus, conţine bacterii lactice active, necesare pentru o floră intestinală echilibrată. De aceea, iaurtul este potrivit la orice vârstă şi se poate integra uşor în alimentaţie, în orice moment al zilei – la mic dejun, ca desert, gustare între mese sau după o cină frugală.

Includerea iaurtului în alimentaţia de zi cu zi are efecte pozitive și asupra circumferinței taliei, care este semnificativ mai redusă în cazul persoanelor care îl consumă regulat (de 4 – 5 ori pe săptămână). Totodată, s-a constatat și un Indice de Masa Corporală (IMC) considerabil mai mic în rândul persoanelor care consumă frecvent iaurt, în comparație cu cele care nu îl consumă.

Citește mai mult despre DIETA CU IAURT

×