x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta cu mămăligă e... dieta curtezanelor! Știai asta? Află care e meniul

Dieta cu mămăligă e... dieta curtezanelor! Știai asta? Află care e meniul

11 Feb 2019   •   16:32
Dieta cu mămăligă e... dieta curtezanelor! Știai asta? Află care e meniul

Dieta cu mămăligă e... „de pe vremea bunicii”, dar nu a bunicilor româncelor. Inventată acum 300 de ani, le ajuta pe curtezane să intre în corsete!

În ciuda faimei noastre de „mămăligari”, nu ne-a trecut prin minte să transformăm preparatul nostru național în „instrument de tortură” pentru grăsuțe. Și grăsuți...

Reabilitată recent de un medic american de origine italiană - Mario Ferruzzi, de la Universitatea din Purdue, Indiana - dieta cu mămăligă datează de la sfârșitul secolului XVII-lea, când a fost folosită de doamnele din înalta scietate a orașelor italiene,pentru ca să-și păstreze subțirimea taliei și să intre în corsete. Profesorul Ferruzzi, mergând pe urmele vechii diete, a reușit să demonstreze că mămăliga și terciul de porumb - bogate în vitaminele A și C, precum și în caroten, luteină ți zeaxantină - au capacitatea de a preveni cancerul și alte boli grave ale aparatului digestiv, ajutând la detoxifierea organismului și, bineînțeles, la... slăbit.

Mario Ferruzzi, punând cap la cap informațiile istorice cu rezultatele cercetărilor sale, a creat și un PLAN DE DIETĂ, pe care vi-l oferim:

DIETA CU MĂMĂLIGĂ

Micul dejun
Se va face o mămăligă pripită............................

Află care este meniul secret al curtezanelor

Sursa foto: Carnete

×