x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos DIETĂ DE SLĂBIRE RAPIDĂ sau stil de viață sănătos? Află ce este DIETA „VÂNĂTOR-CULEGĂTOR”

DIETĂ DE SLĂBIRE RAPIDĂ sau stil de viață sănătos? Află ce este DIETA „VÂNĂTOR-CULEGĂTOR”

16 Mai 2018   •   10:04
DIETĂ DE SLĂBIRE RAPIDĂ sau stil de viață sănătos? Află ce este DIETA „VÂNĂTOR-CULEGĂTOR”

Problemele de sănătate continuă să fie o problemă majoră pentru specia umană. În fiecare an, sute de milioane de oameni sunt diagnosticați cu afecțiuni medicale care fie influențează calitatea vieții, fie duc la situații mai sumbre. De aceea gândul la o dietă de slăbire rapidă ne urmărește, adeseori.

Sănătatea noastră este fără îndoială cel mai important aspect al vieții noastre și orice cercetare nouă pe această temă este foarte atent studiată, analizată și distribuită pentru conștientizarea publică. Deci, atunci când o descoperire remarcabilă în comunitatea medicală se întâmplă, ne preocupă să vă informăm!

Oamenii de știință au analizat cu atenție dieta populațiilor de vânători-culegători din Africa și au observat că au un dezvoltat un grup de bacterii intestinale cu mult mai sănătos decât al locuitorilor de pe continentele mai „civilizate”, ceea ce le conferă și o sănătate mult mai bună față de lumea occidentală. Celor care caută soluții pentru o dietă de slăbire rapidă încercăm să e oferim azi un răspuns la întrebarea: există beneficii pentru sănătate în dieta vânător-culegător?

Cercetătorii de la Muzeul de Științe din Virginia au răspunsuri pentru dv.

Iată cum poţi slăbi rapid. Ai nevoie de 2 zile şi de 2 ingrediente

Diete sănătoase. Cum să slăbești câte un kilogram pe zi, cu DIETA CU IAURT

Peste o treime din populație este în prezent diagnosticată fie cu diabet, fie cu diferite afecțiuni ale inimii, boli care provoacă o mulțime de probleme legate de calitatea vieții și costând aproape o jumătate de miliard de dolari anual. Între timp, oamenii Hazda, un trib indigen din Tanzania, au fost recent examinați și nu au avut aproape nici un semn de diabet sau de boală de inimă.

De ce sunt aceste două grupuri atât de diferite: vânătorul-culegător african, în raport cu omul obișnuit din lumea noastră occidentală? Care sunt diferențele majore care determină atât de multe diferențe de sănătate? Pur și simplu, aceasta este povestea a două diete.

Dietă de slăbire rapidă? Nu! Stil de viață „Hazda”!

Oamenii Hazda sunt purtători ai unei specii de bacterii intestinale pe care noi, cei din restul lumii, care mâncăm alimente procesate industrial, pur și simplu nu le avem. Dar să vedem în ce constă dieta vânător-culegător.

Oamenii Hazda trăiesc și mănâncă în ritm cu lumea naturală. Sezonul uscat oferă anumite tipuri de alegeri alimentare: rădăcini, cereale și carne, în timp ce sezonul umed oferă legume și fructe de pădure. Ceea ce înseamnă, în ultimă instanță, o mulțime de fibre, o cantitate de aproape zece ori mai mare decât în dieta noastră. Hazda consumă până la 150g de fibre pe zi, în timp ce noi ajungem la aproximativ 15 g. Scăderea microbiomei fibroase a intestinului duce, în esență, la uciderea speciei care este abundentă în dieta Hazda, capabilă să transforme o mare cantitate de fibre. De asemenea, studiul arată remarcabil că aceste alimente bogate în fibre din sezonul umed permit ca aceste colonii de bacterii intestinale să prospere an de an, arătând că există un model bazat pe sezon la nivelul bacteriilor intestinale. Din nou, acesta este un efect secundar al vieții și al alimentației respectând fluxul naturii, spre deosebire de accesul zilnic la orice fel de mâncare, în orice moment, la restul populației planetei.

Dar... nu putem să... transplantăm aceste bacterii și în organismul nostru? Sigur, dar dacă nu le oferim acea dietă bogată în fibre, atunci ele ar muri din nou. Această specie de bacterii necesită structurile fizice dure și complexe, pe care doar fibrele le pot oferi.

Dietă de slăbire rapidă? Uită de ea!

Alimentația bogată în fibre păstrează scăzută incidența bolilor de inimă, iar diabetul e aproape la zero. De asemenea, nu vei întâlni hiperponderali printre oamenii Hazda, deci ei nu vor avea niciodată nevoie de o dietă de sllăbire rapidă.

Această concluzie medicală a fost făcută publică de cercetătorii din Virginia, iar acum oamenii de știință pot pune întrebarea următoare; ce se întâmplă în aceste alimente bogate în fibre, care permit acestei specii speciale de bacterii intestinale să existe? Poate omul să își restabilească sănătatea apelând nu la o dietă de slăbire rapidă, ci la un stil de viață sănătos, bazat pe dieta Vânător-Culegător a oamenilor Hazda din Tanzania?

×