x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta de slăbit cu pâine. Cum să o incluzi într-un meniu cu deficit caloric

Dieta de slăbit cu pâine. Cum să o incluzi într-un meniu cu deficit caloric

de Redacția Jurnalul    |    07 Mai 2025   •   23:00
Dieta de slăbit cu pâine. Cum să o incluzi într-un meniu cu deficit caloric
Sursa foto: Hepta

Dietele de slăbit se bazează pe alegerea alimentelor cu calorii puține. Este o opțiune sigură pentru pierderea greutății corporale însă specialiștii atrag atenția că trebuie să fii atent pentru că este descurajantă pe termen lung.

Diana Oana, vlogger, oferă astfel soluții simple care te ajută să incluzi pâinea într-un regim cu deficit caloric.

Pâine la micul dejun

Alege să consumi pâine la micul dejun deoarece te poae ajuta să-ți controlezi apetitul pe parcursul zilei. 
Carbohidrații din pâine, consumați dimineața, oferă o sursă de energie și mențin senzația de sațietate mai mult timp, prevenind poftele și ajutând la menținerea echilibrului caloric.

Tipul de pâine

Specialiștii recomandă alegerea variantelor de pâine cu ingrediente de calitate, precum pâinea integrală sau din cereale integrale. Sunt mai bogate în fibre și nutrienți decât pâinea albă, ajutând digestia și oferind senzația de sațietate prelungită.

Și pâinea cu maia, alcătuită din apă, făină și sare, fără conservanți, este o alegere potrivită. Ingredientele simple și procesul de fermentație naturală îi oferă un profil nutrițional superior, fără aditivi sau zaharuri ascunse care adaugă calorii inutile. Fermentația naturală facilitează o digestie mai ușoară și o absorbție mai bună a nutrienților.

Atenție la cantitate

O felie de pâine poate conține între 60 și 100 de calorii, în funcție de tip. Este important să te asiguri că acesta se încadrează în limita calorică zilnică stabilită pentru deficitul caloric.

Mese nutritive

Combină pâinea cu proteine slabe și legume. O felie de pâine integrală cu avocado și ou sau cu brânză degresată și legume adaugă valoare nutritivă mesei și ajută la menținerea senzației de sațietate. Restul alimentelor consumate în ziua respectivă să conțină nutrienți și puține calorii.

Fără pâine în fiecare zi

Alege să incluzi pâinea în meniu ocazional, nu la fiecare masă sau în fiecare zi. Planificarea meselor pe o săptămână poate ajuta la o evidență mai bună.

Atenție la calorii

Este important să ții cont de totalul caloric zilnic. Dacă ai un deficit caloric de 300-500 de calorii pe zi, pâinea poate face parte din alimentația ta dacă te asiguri că nu depășești limita calorică, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: slabit paine