Acesta se prepară din frunze proaspete sau uscate, peste care se adaugă apă fierbinte și miere. Cu toate acestea, frunzele uscate pot provoca efecte adverse.
Căpșunile conțin substanțe nutritive, precum fibre și vitamina C. Din frunzele lor se prepară tincturi și ceaiuri întrucît conțin antioxidanți, scrie Gardens All.
Iată câteva beneficii asupra sănătății:
Anemie și probleme menstruale
Frunzele de căpșuni conțin fier, astfel că este benefic împotriva anemiei și a problemelor menstruale.
Proprietăți stimulante și antiinflamatoare
Conțin acid cafeic, un alcaloid asemănător cofeinei, ceea ce va oferi mai multă energie. Acidul cafeic este un antioxidant care diminuează inflamația.
Digestie
Sunt considerate diuretic natural, stimulează producția de urină, sprijinind astfel echilibrul fluidelor din organism., scrie medicool.ro.
Durerri
Aplicat pe piele, ceaiul din frunze de căpșuni ajută la ameliorarea durerilor. Are proprietăți calmante și antioxidante, deoarece conțin vitamina C. Totodată, reduc stresul oxidativ.
Acnee
Tinctura din frunde de căpșuni tratează acneea datorită vitamiei C. De Asemenea, aburul ameliorează sebumul. Apa poate fi utilizată ca tonic facial.
Cataplasme
Frunzele proaspete zdrobite pot fi folosite sub formă de cataplasmă, conform DIY Natural. Se pot aplica pe înțepături de: insecte, zgârieturi și răni minore. Taninurile ajută la închiderea mai rapidă a rănilor.