
O dietă populară în Tanzania începe devine astfel tot mai cunoscută. Se bazează pe alimente neprocesate, acționând astfel împotriva inflamației și imunității organismului.
Beneficiile dietei Kilimanjaro
Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători olandezi, tanzanienii care urmează această dietă sunt mai sănătoși decât occidentalii. Include alimente simple, precum bame, banane plantain, fasole roșie și porumb, alături de mbege, o băutură fermentată din banane și mei. Aceste alimente sunt bogate în nutrienți au un puternic efect antiinflamator.
Studiul a analizat 77 de tineri tanzanieni sănătoși, dintre care unii au urmat dieta Kilimanjaro, iar alții au trecut la o dietă occidentală, bazată pe produse procesate. Rezultatele arată că persoanele ccare au consumat mâncăruri procesate au prezentat o creștere a inflamației și o scădere a imunității, în timp ce cei care au urmat dieta tradițională africană au avut un nivel mai scăzut de inflamație și un sistem imunitar mai bun.
Deși Tanzania nu este considerată o „zonă albastră”, rata scăzută a cancerului și incidența relativ mică a diabetului sugerează un impact pozitiv al alimentației asupra sănătății. Nutriționiștii recomandă integrarea alimentelor naturale, legumelor și produselor fermentate în dietă.
Accentul se pune pe alimente de origine vegetală, neprocesate, precum legume, fructe și leguminoase. Alimentele fermentate, cum ar fi varza murată, sunt bogate în probiotice, esențiale pentru menținerea sănătății și reducerea inflamației, potrivit spynews.ro.
