x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Experiment pentru supleţe

Experiment pentru supleţe

de Dana Cobuz    |    31 Ian 2010   •   00:00
Experiment pentru supleţe

La reţeta pentru elixirul tinereţii încă se mai lucrează. Dieta care să te scape de kilogramele nedorite peste noapte încă nu a fost definitivată. Nici exerciţiile fizice sau aparatele de fitness care să te transforme în fotomodel de azi pe mâine nu s-au inventat.



Şi totuşi, parcă îţi doreşti să mai încapi măcar o dată în costumul de ginerică ori în rochia pe care ai purtat-o la balul de după bacalaureat... Pare o misiune imposibilă, mi-am spus, când mi s-a povestit despre Exilis. Cum adică să "pierzi" colăceii care-ţi împodobesc fosta siluetă adolescentină în doar patru şedinţe de tratament? Ce ne facem cu pielea aceea lipsită de fermitate, care se încăpăţânează mereu să ne demonstreze că legea gravitaţiei funcţionează şi că nici o cremă-minune nu o va opri să atârne? Cine ne garantează că  "superbul" imprimeu "coajă de portocală" de pe coapse se topeşte după câteva zeci de minute de tratament? Toate aceste promisiuni de înfrumuseţare şi de supleţe fără ac, bisturiu sau substanţe anticelulitice m-au împins să mă supun experimentului Exilis.

Medicul dermatolog Sebastian Pop este deocamdată singurul specialist care aplică această metodă în Bucureşti, la clinica sa din Strada Povernei nr. 31-33. Îmi place că nu promite marea cu sarea. În timpul discuţiei de documentare aflu că este mai degrabă preocupat să găsească "ţelul" pacientului în privinţa felului în care vrea să arate. Astfel, stabileşte conduita de tratament, care este cu atât mai eficient, cu cât pacientul îi urmează sfaturile postproceduri. Sfaturi, de altfel, sănătos de urmat, cu sau fără acest tratament: hidratare (minimum doi litri de apă pe zi) şi mişcare (măcar o jumătate de oră de mers pe jos). "Exilis face ce promite: rejuvenare corporală şi a epidermei, reducerea volumului de ţesut adipos. Radiofrecvenţa şi ultrasunetele focalizate sunt armele care, folosite simultan, modifică structura ţesutului grăsos, redau fermitatea şi elasticitatea pielii", îmi spune dr Pop. "Cap de afiş" într-un top al zonelor de pe care pacienţii vor să elimine grăsimea este abdomenul, urmat de flancuri şi coapse.

Rezultatul unui tratament standard (patru şedinţe, cu pauză de două săptămâni între ele) se măsoară după cum poftiţi: două numere mai mici la haine sau 4-10 centimetri pierduţi în circumferinţă. E prea frumos să fie adevărat, trebuie să încerc minunea! Dr Pop marchează zona de tratat, pe care plimbă cinci minute aplicatorul. Parcă e o cană fierbinte de ceai care alunecă pe piele. Aflu că atât temperatura pielii, cât şi fluxul de energie sunt monitorizate permanent pe ecranul aparatului. În acest timp, celulele de grăsime se distrug sub acţiunea combinată a radiofrecvenţei şi a ultrasunetelor. Nu doare, dar pielea s-a înroşit şi "frige" puţin. Ceva se întâmplă acolo sub piele. În următoarele zile, grăsimea dislocată se va elimina prin intermediul limfei, întocmai ca toxinele. Corpul are nevoie de timp şi de ajutor pentru acest proces, de aceea se face pauză de două săptămâni între şedinţe şi tot din aceste motive se recomandă hidratare şi mişcare. Un preţ corect pentru o promisiune împlinită! Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Exilis, daţi click pe www.e-dermatologie.ro sau www.btl.ro.

×
Subiecte în articol: sănătate & beauty