x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Friptura de porc cu…efect terapeutic. De ce nu trebuie exclusă din meniu carnea de porc

Friptura de porc cu…efect terapeutic. De ce nu trebuie exclusă din meniu carnea de porc

04 Dec 2018   •   22:27
Friptura de porc cu…efect terapeutic. De ce nu trebuie exclusă din meniu carnea de porc

Românul este mare mâncător de carne de porc, iar perioada Sărbătorilor de iarnă constituie apogeul. Aproape că nu există preparat culinar fără carne de porc. Asta parcă în ciuda tututor celor care o incriminează și văd în ea “răul” care ne ridică colesterolul până la cer. Însă, Adrian Florea, specialist în medicină tradițională chineză, a explicat de ce nu ar trebui să renunțăm la carnea de porc și ce beneficii aduce ea organismului.

„Persoanele care exclud carnea de porc din dietă vor avea deficienţe de zinc în organism. Evident, ca în privința oricărui lucru, nici carnea de porc nu trebuie consumată în exces pentru că, în acest caz, nu mai aduce niciun beneficiu organismului ci, din contro, îi face răr, pentru că mărește riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare. Potrivit medicinei tradiționale chineze, orice preparat care conţine carne de porc contribuie la menţinerea funcţionării normale a stomacului, rinichilor şi splinei. De asemenea, constipaţia poate fi lecuită dacă beţi zeama în care aţi fier 500 g de carne de porc. Să nu uităm că 15% din necesarul zilnic de fier al organismului se regăseşte într-o cantitate de 100 g de carne de porc”, explică Adrian Florea.

Întinerește pielea în mod miraculos

„O veche rețetă chinezească ne dezvăluie secretul faptului că asiaticii, în special femeile, au tenul atât de neted și frumos chiar și la vârste mai înaintate. Iată și rețeta miraculoasă:

...............................

Citește mai departe AICI

×