x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fructul necesar bolnavilor de diabet și afecțiuni cardiovasculare. Perfect și pentru femeile cu endometrioză

Fructul necesar bolnavilor de diabet și afecțiuni cardiovasculare. Perfect și pentru femeile cu endometrioză

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   23:15
Fructul necesar bolnavilor de diabet și afecțiuni cardiovasculare. Perfect și pentru femeile cu endometrioză

Un fruct din sezonul de vară este indicat în diabet, afecțiuni cardiovasculare dar și în endometrioză.

Medicul specialist în boli de metbolice, Cristina Toader, ne recomandă să consumăm zmeură. 

„Suntem in plin sezon estival si in piete se gaseste zmeura proaspata. Va las mai jos cateva avantaje ale acestui fruct benefic in numeroase afectiuni, inclusiv diabet si endometrioza.

Zmeura este bogata in fibre si are un indice glicemic scazut, ceea ce o face fructul perfect pentru diabet si prediabet. S-au realizat mai multe studii care au aratat ca persoanele care au consumat zmeura, au inregistrat concentratii mai mici de glucoza. Totusi, nu depasiti o cana de zmeura pe zi pentru ca aceasta contine 15 g carbohidrati, maximul in cazul pacientilor cu diabet. Bogata in fibre, vitamine si antioxidanti, zmeura are numeroase proprietati antiinflamatoare, asadar "actionand" benefic in endometrioza, simptome gastrointestinale, unele afectiuni cardiovasculare, mai ales ca zmeura contine si mangan, cupru si fier.

Zmeura ajuta si la eliminarea kilogramelor in plus: are un continut scazut de calorii, este bogata in fibre, mentinand satietatea si stimuland totodata arderea grasimilor.

Sustineti-va sistemul imunitar tot cu zmeura, acest fruct fiind bogat in vitamina C. Unele studii au aratat ca zmeura ar avea si proprietati anticancerigene, in parte datorita continutului de acid elagic. Bineinteles, nu va bazati pe seama acestor studii in privinta asta, insa puteti integra zmeura in dieta zilnica, atunci cand e posibil. Cum sa consumati zmeura: proaspata, ca atare sau maximum integrata in salata de fructe”, precizează Cristina Toader, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, potrivit dcnews.ro.

×