x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Frumuseţea vine în somn

Frumuseţea vine în somn

de Steluta Indrei    |    07 Sep 2012   •   21:00
Frumuseţea vine în somn

Fie ca sunt antirid, antistres sau reparatoare, produsele pentru ingrijirea tenului actioneaza cel mai bine noaptea pentru a ne oferi frumusete ziua. Noile formule de creme pentru noapte contin o concentratie mai mare de substante active precum retinolul sau vitamina C, care ajuta pielea sa se regenereze, dar sa se si hidrateze in timp ce dormim. Ne explica de ce cremele de noapte sunt mai eficiente decat cele de zi medicul dermatolog Viviana Iordache.

Un corp relaxat, o piele mai receptiva
Pentru a se reface, tenul are nevoie de somn si de relaxare ca orice parte a organismului. Cercetarile au dovedit ca pielea actioneaza in ritmul ceasului nostru biologic. Ziua este centrata pe protectia fata de factorii nocivi din mediu, iar noaptea asupra functiei de regenerare a celulelor. Iata de ce in industria cosmetica au fost create noi formule de ingrijire pentru noapte care contin substante active reparatoare si calmante. Un alt atu al noilor creme este textura lor lejera, placuta, spre deosebire de cremele din vremea bunicii care lasau urme grase pe piele si o senzatie neplacuta.

Iata ce recomanda medicul dermatolog pentru a profita din plin de efectele cremelor de noapte. Pentru a va destinde complet musculatura, faceti o baie calda (37 de grade Celsius) cel putin 15 minute, apoi hidratati-va pielea cu lotiune de corp. Masajul are de asemenea rolul de a alunga tensiunea fizica si psihica. Acest program de relaxare ce trebuie urmat in fiecare seara este propice somnului profund, odihnitor, atat de necesar pentru a arata bine a doua zi. Cu cat corpul este mai relaxat in timpul noptii, cu atat pielea este mai receptiva la substantele active din creme, spune doctor Viviana Iordache.

Aplicati crema de noapte pe tenul curat, demachiat, prin miscari blande, circulare si ascendente. Alegeti o crema cu parfum delicat, proaspat si cu o textura fina, satinata, astfel incat seara de seara aplicarea cremei sa fie un moment de incantare si rasfat. Aceste detalii deloc de neglijat contribuie la crearea starii de bine si la sporirea eficientei cremei.

Dormi linistita, crema actioneaza noaptea
Daca in timpul zilei, pielea lupta cu factorii agresivi din mediul inconjurator precum poluarea, soarele, vantul sau frigul, noaptea este momentul prielnic pentru refacere. Intr-un mediu curat, linistit, cand corpul este relaxat, incepe activitatea naturala de regenerare celulara. Medicul dermatolog Viviana Iordache recomanda alegerea cremei in functie de tipul de ten (uscat, gras, mixt, sensibil), de varsta si de eventualele probleme ce trebuie tratate (riduri, acne, pete pigmentare). Desi orice crema de noapte de calitate este mai scumpa decat una de zi, merita investitia, pentru ca este mult mai eficienta, iar rezultatele sunt vizibile.

×