x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Gustarea minune care te ajută să pierzi grăsimea de pe abdomen

Gustarea minune care te ajută să pierzi grăsimea de pe abdomen

de Anastasia Paul    |    07 Mar 2024   •   08:40
Gustarea minune care te ajută să pierzi grăsimea de pe abdomen
Sursa foto: Hepta

Nu toate gustările sunt la fel. Un dietetician împărtășește cel mai bun mod de a pierde grăsimea de pe abdomen.

Indiferent cât de disciplinat ai fi, toată lumea adoră o gustare bună din când în când. Totuși, nu toate gustările sunt la fel, așa că este important să le cunoști pe cele potrivite. 

Amy Goodson, dietetician sportiv, spune care este cea mai bună gustare pentru a pierde grăsimea de pe abdomen și pentru a o integra într-un stil de viață sănătos.

Iaurt și amestec de fructe de pădure
Răspunsul nu este un baton de ciocolată, un bol de înghețată sau prăjituri proaspăt coapte. Cu toate acestea, vei fi încântat să auzi că această gustare arată și are gust delicios.
„Este important de menționat că, în timp ce iaurtul grecesc cu fructe de pădure poate fi o gustare utilă pentru pierderea în greutate datorită conținutului de proteine, fibre și nutrienți, este doar o componentă a unei diete echilibrate”, subliniază Goodson. „Pentru pierderea durabilă în greutate este esențial să te concentrezi asupra modelelor generale de dietă, controlul porțiilor, activitatea fizică regulată și alți factori de stil de viață.”

Iată beneficiile asupra sănătății:

Proteine

Această gustare este plină de proteine. Iaurtul grecesc oferă mult mai multe proteine decât iaurtul obișnuit.

„Se știe că proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații sau grăsimile, ceea ce înseamnă că te poate ajuta să te simți mai plin pentru perioade mai lungi. Acest lucru poate duce la reducerea aportului de calorii pe parcursul zilei, ajutând la pierderea în greutate”, spune aceasta.

Deoarece această gustare sănătoasă oferă o cantitate impresionantă de proteine și fibre, te simți și sătul. „Combinarea iaurtului grecesc cu fructe de pădure adaugă fibre la gustare, ceea ce contribuiela și mai mult la sațietate”, explică Goodson. „Fibrele durează mai mult pentru a fi digerate, ajutând la prelungirea senzației de sațietate și reducând aportul total de calorii”.

Are un număr scăzut de calorii. În comparație cu alte gustări, iaurtul grecesc cu fructe de pădure oferă un număr mai mic de calorii. „Aceasta înseamnă că poți consuma o porție satisfăcătoare fără calorii excesive, ceea ce este benefic pentru pierderea în greutate”, spune Goodson.

Antioxidanți

Fructele de pădure oferă antioxidanți, și multe altele. Fructele proaspete precum afinele, murele, căpșunile și zmeura sunt nu numai sărace în calorii, dar sunt și bogate în antioxidanți și fibre. „Antioxidanții ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației, care pot fi legate de creșterea în greutate și de complicații legate de obezitate”, explică Goodson.

Probiotice 

Iaurtul grecesc este plin de probiotice, care sunt excelente pentru a-ți menține microbiomul intestinal sănătos și pentru a ajuta la digestie.

„Unele studii sugerează că un microbiom intestinal echilibrat poate fi legat de reglarea greutății și de un risc redus de obezitate. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări în acest domeniu pentru a înțelege pe deplin mecanismele implicate”.

Nutrienți

Există mulți nutrienți importanți în iaurtul grecesc. Aceasta include calciul, care este esențial pentru oasele sănătoase, împreună cu vitaminele B, care ajută la metabolismul energetic.

„Alegerea unor gustări bogate în nutrienți, cum ar fi iaurtul grecesc cu fructe de pădure, îți asigură nevoile nutriționale în timp ce îți gestionezi greutatea”, conchide Gordon pentru eatthis.com.

 

×
Subiecte în articol: gustare grasime burta abdomen iaurt fructe