Este iaurtul grecesc mai sănătos decât iaurtul normal? Ce spun specialiștii
Toate iaurturile conțin proteine, calciu, vitamine B și probiotice. Însă cel grecesc are 10 - 15% grăsime, în timp ce iaurtul normal variază între 1,5 - 3,5% grăsime, ceea ce înseamnă mai multe calorii. Astfel că este mai cremos și mai gustos dar conține și mai multe proteine și calciu, făcându-l mai sănătos pentru sistemul digestiv, osos și cardiovascular.
Totodată, gustările care conțin iaurt grecesc sunt mi diverse, de la smoothie-uri pentru micul dejun, la substitut pentru smântână, bază pentru sosuri, și alte sosuri delicioase, potrivit spynews.ro.
Iată conținutul unui bol cu iaurt grecesc:
- 80 de calorii;
- 15 grame proteine;
- 6 grame carbohidrați;
- 0 grame de grăsime;
- 150 miligrame de calciu (15 % valoarea zilnică).
Beneficii pentru sănătate
Iaurtul grecesc oferă până la 15% din doza zilnică necesară de calciu.
Acesta se prepară prin încălzirea laptelui, adăugarea de culturi active vii și strecurarea lichidului (zer), în timp ce iaurtul obișnuit nu este strecurat, așa că include și zerul, dar mai puțin proteine față de iaurtul grecesc.
Însă trebuie să știi că zerul are nutrienți benefici, cum ar fi toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru organism.