x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Îngrijirea care strică tenul

Îngrijirea care strică tenul

de Irina Cristea    |    25 Apr 2010   •   00:00
Îngrijirea care strică tenul
Sursa foto: /Thinkstock

Ritualul zilnic de îngrijire a tenului poate face mai mult rău decât bine, avertizează experţii britanici. Prea mult simţ de răspundere sau utilizarea prea frecventă a unor produse sunt greşeli la care femeile ar trebui să ia aminte.



De la fel şi fel de terapii cât mai naturale până la cele mai noi şi "cool" creme şi tratamente, îngrijirea feţei implică unele proceduri care nu doar că n-o răsfaţă, aşa cum ne-am imagina, ba chiar o atacă fără cruţare.

EXFOLIEREA

Eliminarea celulelor moarte cu ajutorul produselor de exfoliere ajută pielea să se regenereze şi o face mai receptivă la cremele de hidratare. Prea mult zel va distruge stratul protector al pielii, lăsând-o roşie, iritată şi predispusă la îmbătrânire prematură, avertizează Kate Somerville, cosmeticiană a celebrităţilor britanice.

TONIFIEREA
Loţiunile tonifiante aplicate după demachiere ajută la eliminarea reziduurilor, dar reversul medaliei este uscarea pielii. "Vechiul îndemn «Curăţă-ţi şi tonifiază-ţi tenul» ar trebui să devină «Curăţă-ţi şi protejează-ţi tenul». Loţiunile tonifiante au fost gândite să elimine de pe piele cremele demachiante prea grase. În timp însă, demachiantele au devenit tot mai fluide şi o simplă clătire cu apă poate înlătura reziduurile fără a usca şi îmbătrâni tenul", explică doctorul Mario Luca Russo.

AMESTECUL DE PRODUSE
Un ser antirid burduşit de chimicale nu face casă bună cu o cremă hidratantă din ingrediente organice. Astfel de combinaţii derutează pielea, spune expertul în îngrijirea pielii Mar Hussein-Gambles. De asemenea, la tratarea simultană a mai multor probleme ale pielii trebuie utilizate produse ale uneia şi aceleiaşi firme, spune şi dermatologul Leslie Baumann.

"Ingredientele din unele produse pot interacţiona nefericit cu cele din alte produse. De exemplu, retinolul conţinut de cremele antiîmbătrânire nu trebuie alăturat vitaminei C sau acidului glicolic, ingrediente regăsite adesea în produsele de exfoliere preparate în casă, pentru că îşi pierde eficienţa în tratarea ridurilor", spune Baumann.

FIDELITATEA RĂU ÎNŢELEASĂ
Fiecare anotimp are un efect aparte asupra tenului. Motiv pentru care folosirea unui produs pe tot parcursul anului poate fi un plan riscant. Nici a da iama în magazinele cu produse cosmetice "organice" nu e o soluţie garantată pentru un ten mai sănătos şi luminos. Unele uleiuri esenţiale, îndeosebi cele cu parfum pregnant, cum ar fi levănţica, pot provoca reacţii alergice. Chiar şi vitamina C poate irita o piele sensibilă, grăbind răspunsul alergic", concluzionează dermatologul american Jessica Wu.

×
Subiecte în articol: sănătate & beauty