x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Jennifer Lopez dezvăluie secretul frumuseții sale: "Trebuie să respect un anumit interval de ore"

Jennifer Lopez dezvăluie secretul frumuseții sale: "Trebuie să respect un anumit interval de ore"

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2023   •   21:30
Jennifer Lopez dezvăluie secretul frumuseții sale: "Trebuie să respect un anumit interval de ore"
Sursa foto: Hepta

Jennifer Lopez împărtășește într-un videoclip rutina sa zilnică de frumusețe și recomandă 7-9 ore de somn în fiecare noapte.

Dar ea explică și cum își menține strălucirea pielii atunci când nu doarme suficient, potrivit Shape.

"Unul dintre cele mai mari secrete de frumusețe este somnul. Dar unul dintre trucurile mele pentru când nu pot dormi suficient se referă la un anumit interval de ore pe care trebuie totuși să îl respect. Deci am fie sub 4 ore de somn, fie peste 7. Aceasta este regula mea", spune cântăreața.  

Specialiștii spun însă că această afirmație nu se bazează pe dovezi științifice. 

"Aș spune că acest lucru este mai anecdotic decât orice altceva. Deși nu există multe informații despre aceste ferestre specifice de timp și despre modul în care acestea afectează pielea, studiile au arătat că cei care dormeau în mod constant 7 până la 9 ore pe noapte aveau o piele cu aspect mai tânăr, o funcție de barieră a pielii mai bună și o satisfacție mai mare față de aspectul lor decât cei care dormeau în mod regulat 5 ore sau mai puțin. Acest lucru are sens pentru că atunci când dormi, corpul tău, inclusiv pielea, se repară singur", spune Geeta Yadav, dermatolog și fondator al FACET Dermatology.

Somnul este cel mai important pentru sănătatea fizică și mentală.

"Există procese de reparații care au loc atunci când dormim. De exemplu, resturile care se acumulează în creier pe parcursul zilei sunt îndepărtate atunci când dormi. Deprivarea cronică de somn are un impact asupra nivelului hormonal. Poate duce la o producție mai mare de grelină, un hormon care te face să te simți mai puțin plin. Somnul crește și imunitatea. În plus, știm că nu suntem la fel de ageri și că nu ne performăm la fel de bine a doua zi dacă nu dormim suficient", mai spune și medicul Seema Kholsa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Jennifer Lopez somn frumusete