x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Măşti şi tratamente pentru păr

Măşti şi tratamente pentru păr

de Gina Matei    |    12 Ian 2010   •   00:00
Măşti şi tratamente pentru păr
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Pentru că frigul face ca părul să devină aspru, uscat şi deteriorat, este indicat ca în acest sezon să foloseşti măştile şi tratamentele speciale pentru a-l regenera.



Ce tip de păr necesită cele mai intense tratamente de îngrijire? Potrivit doctorului Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, părul vopsit are nevoie de o îngrijire suplimentară. Prin urmare, este indicat să alegi un şampon delicat, cu formulă naturală, care să cureţe firul de păr, fără să-l atace.

MĂŞTI HIDRATANTE
Pentru a avea un păr sănătos şi strălucitor putem recurge şi la măştile naturale, preparate acasă. Dintre acestea, masca din gălbenuş este indicată tuturor tipurilor de păr. În cazul în care constataţi că aveţi părul uscat şi degradat, preparaţi-vă un amestec de gălbenuş de ou cu smântână. De asemenea, gălbenuşul se poate asocia cu uleiul de măsline. Se aplică pe păr şi se întinde bine. După 30 de minute, masca este îndepărtată cu apă din abundenţă.

Pe lângă măştile făcute în casă, părul dumneavoastră poate fi răsfăţat cu tratamente profesionale efectuate în cadrul unor saloane de înfrumuseţare. Un astfel de tratament durează aproximativ 45 de minute şi este recomandat ca, pe timpul iernii, să se realizeze o dată la trei săptămâni.

ŞI ALIMENTAŢIA CONTEAZĂ
Hidratarea exterioară trebuie completată cu cea interioară. Prin urmare, medicul Viviana Iordache vă sfătuieşte să consumaţi lichide. Totodată, specialistul nostru atrage atenţia că o alimentaţie echilibrată şi bogată în minerale, în special zinc şi magneziu, contribuie eficient la protejarea părului în timpul sezonului rece. Întrucât firul de păr are nevoie de proteine, este recomandat consumul de peşte, carne albă şi o cantitate însemnată de lactate.

Eliminarea cantităţii de carbohidraţi şi renunţarea la făinuri albe ori alimente pe bază de gluten vă vor scuti de problemele neplăcute, cum ar fi mătreaţă şi secreţia de sebum în exces.

SFAT!
Schimbările bruşte de temperatură au un efect extrem de puternic asupra părului. Acesta tinde să se deshidrateze, iar vârfurile încep să se despice. Pentru a evita acest lucru, specialistul nostru recomandă ca părul să fie tuns mai des în sezonul rece decât în cel cald.

BALSAM PENTRU PĂR
Pentru a evita uscarea părului, după spălare folosiţi neapărat balsam. În acest caz, orice balsam este binevenit. Însă, în cazul în care ai părul uscat foloseşte un balsam adecvat.

NATURAL ŞI SIMPLU
Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grijă. Este de preferat ca acestea să aibă o textură uşoară, care să nu încarce firul de păr. În acest sezon, evitaţi pe cât posibil coafatul în exces. Tendinţele modei vă pot determina să renunţaţi la coafurile extravagante. Pentru că în sezonul acesta la mare căutare sunt coafurile cât mai naturale şi simple.

×
Subiecte în articol: cosmetica