x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Metode absurde de slăbit: a mânca "aer", a ţine seama de fazele Lunii sau a purta ochelari de slăbit

Metode absurde de slăbit: a mânca "aer", a ţine seama de fazele Lunii sau a purta ochelari de slăbit

04 Iul 2012   •   19:12
Metode absurde de slăbit: a mânca "aer", a ţine seama de fazele Lunii sau a purta ochelari de slăbit

Majoritatea dietelor de slabit sunt asociate cu severe dezechilibre metabolice, ele au fost inventariate de publicatia Grazia, intr-o recenta editie online.

Air Diet. Aceasta metoda e simpla si eficienta, deoarece singurul "aliment" recomandat este aerul. Doar ca cine se hraneste cu vant, culege furtuna in tot organismul. Este sigura scaderea in greutate. Dar la fel de sigur este si riscul carentelor. Motiv pentru care aceasta medoda de slabit prin infometare este extrem de periculoasa. Ea este in realitate o greva a foamei in care singura revendicare este revenirea la o greutate normala, uitandu-se un lucru esential: protejarea sanatatii. Deoarece prin infometare este afectata buna functionare a organelor principale, in special cea a sistemului cerebral.

Dieta preistorica. Este la mare pret revenirea la regimul alimentar al stramosilor nostri, a omului de Cro-Magnon. Unii nutritionisti ridica in slavi regimul preistoric pentru ca acesta ar fi 100% bio. Acest regim inspirat din alimentatia stramosilor nostri este girat de multi nutitionisti. Principiile alimentare ale acestei diete sunt: multe vegetale, respectiv aproximativ 70% dint totalul alimentelor; un strop de carne (30%) care nu trebuie neaparat sa fie vanat. Si acest regim este eficient, in sensul ca intr-adevar asigura scaderea in greutate. In plus, regimul preistoric contribuie la prevenirea a numeroase boli provocate de alimentatie: cancer, obezitate, diabet, boli cardiovasculare... Cu o singura precizare. Acest regim este asociat cu un aport insuficient de vitamina D, care poate fi cauza unor dezechilibre hormonale si a unor tulburari ale sistemului osos.

A slabi sub clar de Luna. Inclusiv Luna poate fi un aliat al celor care vor musai sa slabeasca. Daca despre actiunea Lunii in timpul mareelor este dovedita in mod stiintific, nu acelasi lucru se poate spune despre capacitatea astrului de a ne ajuta sa slabim. Totusi, sunt teorii care tin seama de calendarul selenar. Astfel, in perioadele de Luna Plina, de Luna Noua, corpul ar elimina in mod natural toxinele care-i afecteaza buna functionare. Si tot aceste perioade sunt considerate ideale pentru a scapa de cateva kilograme incomode. In schimb, in perioadele cu Luna in crestere ar exista o predispozitie pentru acumularea de kilograme, motiv pentru care ar trebui sa ne tinem departe de dulciuri si alimente grase. Suna bine pentru o poveste despre cum sa slabim sub clar de Luna, care, insa, n-are nici un temei stiintific.

Ochelarii japonezi. Cercetatorii japonezi au inventat ochelarii care ne ajuta sa slabim. Acesti ochelari magici deformeaza intr-atat realitatea incat doi-trei pesmeti sa se transforme, doar in ochii nostri, in cativa biscuiti cu ciocolata. Si acest lucru este posibil cu ajutorul tehnicii informatice si a unui subtil sistem de marire si "condimentare" a realitatii. Ochelarii niponi reusesc sa amorteasca simturile. In plus, ei maresc dimensiunile alimentelor si te determina sa mananci mai putin. Dar cu acesti ochelari, exista pericolul sa fie intr-atat de mult deforma realitatea incat, in loc de silueta, sa obtinem severe dezechilibre metabolice.

BodySculptor. O metoda de slabit care reduce considerabil stratul de tesutul adipos la nivel general sau localizat – trunchi, abdoment, coapse etc. Prin actiunea unor unde cu frecventa scazuta se actioneaza asupra tesutului adipos, dar si a celulitei, contribuind la revigorarea pielii.

×