x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Micile detalii care ne urâţesc

Micile detalii care ne urâţesc

de Irina Cristea    |    21 Mar 2010   •   00:00
Micile detalii care ne urâţesc
Sursa foto: /Thinkstock

La fel cum există trucuri ce pot transforma o femeie aparent banală într-o apariţie după care se întorc toate capetele, există şi mici detalii de aspect sau de comportament ce pot urâţi până şi cea mai agreabilă făptură.



O nuanţă potrivită de roşu pe buze, o coafură care încadrează şi evidenţiază în mod plăcut chipul sau o bluză frumos cambrată sunt detalii ce pot scoate din anonimat o femeie, transformând-o în centrul atenţiei. Mare grijă însă la detaliile care, din contră, compromit o apariţie altfel grijuliu asamblată şi accesorizată, îngropând toată puterea de atracţie şi tot sex-appeal-ul. Câteva exemple: pielea arsă la saloanele de bronzat şi până la vocabularul de bodegă, trecând prin pudratul nasului la restaurant şi admiratul în orice suprafaţă lucioasă aflată la îndemână.


1. Mare grijă la guma de mestecat!
Respiraţia proaspătă este întotdeauna un plus în relaţiile sociale, cu condiţia să fie mestecată... cu grijă. Nimeni nu va fi plăcut impresionat de clefăieli, baloane sau întinderea gumei pe deget. Astfel de gesturi au darul de a strica tot tabloul.


2. "Boticul" à la Victoria Beckham
Cel mai de succes accesoriu al unei femei este, de cele mai multe ori, zâmbetul. Deschis, prietenos, optimist. În ciuda miilor de clişee fotografice apărute în reviste în care Victoria Beckham sau alte (mai mult sau mai puţin) vedete arborează un aer preocupat, cu buzele ţuguiate, convinse că aşa vor "da mai bine", un zâmbet plăcut, natural, poate creşte sex-appeal-ul oricărei femei.


3. Vitrina nu-i oglindă
O privire "de control" într-o oglindă sau în geamul unei vitrine este oricând utilă. Mai aranjezi o buclă, mai te-asiguri că nu s-a întins rimelul sau că n-ai ruj pe dinţi. Insistenţa de a se oglindi în orice vitrină, geam sau chiar în ecranul monitorului denotă însă altceva decât simplă şi de bun-simţ grijă faţă de propriul aspect. Îndrăgostirea de propria imagine nu i-a făcut bine nimănui de la Narcis încoace. Chiar dacă riscul de a cădea într-o fântână a devenit destul de redus, impresia pe care obsesia faţă de "look" le-o lasă celorlalţi nu este tocmai de nota 10.


4. "Sunt o doamnă, ce... mea!"
Puţină culoare în limbaj poate fi amuzantă. Înjurături neaoşe rostogolindu-se la fiecare întorsătură de frază de pe buze atent rujate scad dramatic cota de simpatie şi de atractivitate. Desigur, dreptul la liberă exprimare e garantat de Constituţie, dar mai multă atenţie la vocabular, cel puţin în compania colegilor de la muncă, a cunoştinţelor sau a necunoscuţilor, garantează menţinerea unei bune imagini.


5. Retuşurile indiscrete
Unul dintre episoadele de neuitat ale campaniei electorale pentru prezidenţiale a fost atacul fulminant lansat pe bloguri în unele publicaţii la pudriera doamnei Mihaela Geoană. Sau la rujul său. Poate era gloss? În orice caz, momentul în care soţia prezidenţiabilului Mircea Geoană şi-a împrospătat machiajul în pauza dezbaterii televizate a fost aprig taxat. Specialiştii de la Glamour atrag atenţia că nu întâmplător toaleta doamnelor era cunoscută în trecut şi sub denumirea de cameră pentru pudrat. "O adevărată doamnă este cât se poate de discretă când vine vorba despre micile ei secrete de frumuseţe", spun ei.

Prin urmare, rujatul la masă, rimelatul în faţa calculatorului de la muncă, lăcuirea unghiilor la birou sau pieptănatul la cafenea nu au ce căuta în "conduita" unei doamne sau domnişoare preocupate de felul în care este privită. Tocmai aceste mici gesturi ce au ca scop înfrumuseţarea îi scad din valoarea "acţiunilor" la bursa seducţiei.


6. Autocritica strică firma
Între lauda de sine şi autocritica din fir a păr trebuie să existe un echilibru. A arunca mereu în discuţie nemulţumiri despre măsura la pantaloni, părul care se îngraşă, picioarele scurte sau tenul cu imperfecţiuni nu face decât să le atragă şi celorlalţi atenţia asupra unor detalii pe care, de altfel, poate că nici nu le-au observat. Mai mult, constanţa în autocritică nu denotă realism, ci nesiguranţă, lipsa încrederii şi negativism. Deloc sexy!

×
Subiecte în articol: sănătate & beauty