x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos O nouă modalitate de a face mişcare, pentru cei care nu au timp

O nouă modalitate de a face mişcare, pentru cei care nu au timp

11 Sep 2018   •   16:45
O nouă modalitate de a face mişcare, pentru cei care nu au timp

Toţi ştim cât de important este să face exerciţii fizice şi să rămânem activi, însă, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate, o treime dintre britanici nu fac cele 150 de minute de mişcare, recomandate în fiecare săptămână, iar realitatea este cu mult mai rea decât atât, notează Daily Mail.

Studiul, ca altele, este bazat pe afirmaţiile oameniilor, astfel onestitatea este cea care ghidează rezultatul, dar şi memoria. Când Fundaţia pentru Inimă din Marea Britanie a pus dispozitive care măsurau cât de activi erau oamenii care le purtau, cercetătorii au descoperit că mai puţin de 6% dintre oameni atingeau nivelul recomandat de mişcare.

Una dintre scuzele cele mai frecvente pentru inactivitatea zilnică este lipsa de timp, iar acest lucru este de înţeles: poate fi greu să-ţi aloci 30 de minute pe zi pentru o sesiune de exerciţii.

Din fericire, există o nouă abordare: Exercise Snacking. În loc să faci 30 de minute de exerciţii deodată, faci aceeaşi cantitate de exerciţii, dar o împarţi în mai multe părţi. În urma unor observaţii făcute pe un grup de voluntari, cercetătorii au descoperit că beneficiile sunt în continuare prezente, chiar dacă intensitatea exerciţiilor nu este la fel de mare.

×