x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi pentru un păr frumos și strălucitor. Cum îl speli și îl hidratezi corect

Sfaturi pentru un păr frumos și strălucitor. Cum îl speli și îl hidratezi corect

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2024   •   21:30
Sfaturi pentru un păr frumos și strălucitor. Cum îl speli și îl hidratezi corect
Sursa foto: Hepta

Expdrții în frumusețe oferă câteva sfaturi privind spălarea corectă a părului și spun care sunt ingredientele cele mai bune pentru hidratarea podoabei capilare.

Spălarea părului săptămânal ar putea să provoace probleme de sănătate, atrag atenția specialiștii în frumusețe.  Aceștia recomandă ca înainte de intrarea la duș să perii foarte bine părul pentru a evita încurcarea și ruperea lui în timpul spălării. Totodată, apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte. 

Totodată, unii experți spun că nu ar fi o idee bună spălarea lui o dată la 7 zile, în timp ce alții sunt de acord, dacă folosești un șampon bun. 

Părul extrem de uscat care nu este spălat des se poate deshidrata odată cu înaintarea în vârstă. 

„Foliculii se înfundă și nu se oxigenează“, explică Rosi Fernandez, hair stylist, pentru Vogue.

Un alt specialist este de părere că atunci când părul este spălat mai puțin de două ori pe săptămână, foliculii se înfundă, ceea ce poate cauza anumite probleme. Este vorba despre descuamarea scalpului, mâncărime, sensibilitate, mătreață și chiar căderea părului.

Cum să îți speli corect părul

  • perie părul înainte să îl speli, pentru că, în felul acesta, eviți să îți se încurce;
  • temperatura apei să fie potrivită;
  • nu spăla părul cu capul aplecat, peste cadă, pentru că scalpul nu se dregresează corect. Sfatul experților este să te speli cu capul ușor aplecat spre spate;
  • înainte să aplici șamponul, umezește foarte bine scalpul și părul ca să elimini sebumul și să scoți produsele de styling. 
  • aplică șampon în palme și masează palmele între ele, nu direct pe scalp. Este corect să se facă o a doua șamponare, întrucât, în timpul celei dintâi șamponări nu se face suficientă spumă. Nu este recomandat să se adauge șampon extra când te speli prima dată;
  • scalpul și părul se masează foarte bine cu buricele degetelor, nu se freacă;
  • părul se clătește foarte bine prin masaj și cu degetele răsfirate;
  • înainte de aplicarea balsamului sau a măștii preferate, părul se șterge ușor cu prosopul. Fiind îndepărtat surplusul de apă, balsamul sau masca va pătrunte mai adânc în firele de păr;
  • clătește părul cu apă din abundentă. La final, folosește un jet de apă rece ca să închizi cuticula și  să se păstreze uleiurile benefice părului.
  • Ingredientele care hidratează părul

    Pentru un păr hidratat și strălucitor, poți să alegi produse care conțin aloe vera, glicerină sau pantenol. Acidul hialuronic și proteinele din mătase și grâu sunt și ele potrivite hidratării podoabei capilare.

    Experții în frumusețe au mai subliniat și importanța utilizării balsamului. Șamponul te ajută să îndepărtezi impuritățile din păr și deschide cuticula firului de păr, potrivit Popsugar. Astfel, el devine mai predispus la deteriorare. Dacă este aplicat balsamul, acesta va închide foliculii  firului de păr și îl netezește, notează catine.ro.

×
Subiecte în articol: spalare par sanatate