x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Prospeţime de primăvară pentru chipul tău

Prospeţime de primăvară pentru chipul tău

de Steluta Indrei    |    06 Apr 2012   •   21:00
Prospeţime de primăvară pentru chipul tău

Iarna lasa urme de oboseala si pe chipul nostru. Pielea este terna, incarcata de impuritati, lipsita de stralucire. Este momentul sa actionam pentru ca tenul nostru sa capete prospetime. Medicul dermatolog Viviana Iordache ne propune un plan de actiune in trei pasi.

Purificarea tenului
Iarna, organismul isi concentreaza energia asupra organelor vitale in detrimentul pielii de la nivelul extremitatilor: fata, maini si picioare, sustine medicul. Asa se explica de ce pielea este mai putin hranita cu sange si mai putin oxigenata in sezonul rece. Tot din acest motiv, tenul se deshidrateaza si capata acel aspect obosit, tern, mohorat. In plus, cremele mai hidratante pe care ne-am permis sa le utilizam in sezonul rece, asociate cu acumularea de celule moarte, au dus la incarcarea tenului.

Ce este de facut? O data sau de doua ori pe saptamana, pe durata a trei saptamani, trebuie sa efectuam exfolierea blanda a tenului. In farmacii exista o gama variata de produse exfoliante: fie cu particule fine de samburi, fie cu acizi de fructe sau flori, fie cu ingrediente enzimatice (ex: acid salicilic). Descuamarea treptata a pielii are efecte benefice vizibile: atenuarea ridurilor, stergerea petelor, redarea unui aspect catifelat si purificat al tenului.

Revitalizarea tenului
Dupa etapa de curatare, tenul are nevoie de un aport suplimentar de vitamine si minerale, care stimuleaza regenerarea si reinnoirea pielii. Cele mai eficiente sunt serurile cu vitamine (C, A, E) si minerale (zinc, seleniu), care trebuie aplicate zilnic timp de o luna (mai exact, 28 de zile cat dureaza un ciclu complet de regenerare a celulelor epidermei).

Hidratarea tenului
Rezultatele obtinute anterior se mentin cu ajutorul hidratarii corespunzatoare a tenului. Regula de aur: dimineata si seara trebuie aplicata o crema hidratanta de calitate potrivita tipului de ten. De asemenea, o data pe saptamana se aplica o masca hidratanta imediat dupa dus sau chiar in timpul baii (cand porii sunt dilatati de la caldura). Un truc eficient: alternarea mastilor hidratante cu cele pentru redarea stralucirii tenului.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos