x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Rețetă ușoară de primăvară. Supă de salată verde

Rețetă ușoară de primăvară. Supă de salată verde

09 Mai 2015   •   12:14
Rețetă ușoară de primăvară. Supă de salată verde
Sursa foto: Picasa

Salata verde este bună și pentru gătit nu numai pentru pus în salate. Una din rețetele de primăvară este și supa de salată verde.

Pentru două porții este nevoie de:

- două căpățâni mari de salată
- 3 - 4 căței de usturoi
- 4 ouă
- o legătură mare de mărar
- oțet
- 1 lingură de zeamil
sare și piper.

Supa de salată verde se face foarte ușor și în timp foarte scurt. În doi litri de apă clocotită punem frunzele de salată, și lăsăm să fiarbă până acestea se înmoaie. Între timp, din cele 4 ouă facem o omletă. Când omleta este gata, o tăiem în bucăți nu prea mari, și le aruncăm în oală. După aceea adăugăm mărarul tocat mărunt, cățeii de usturoi tăiați feliuțe, sarea și piperul si le mai dăm odata supa într-un clocot. Într-o cană punem zeamilul și îl amestecăm cu apă rece până obținem un lichid de consistența smântânei dulci (nici prea densă mici prea fluidă). Zeamilul amestecat cu apă îl turnăm în supă, amestecam și mai lăsăm să fiarbă 1-2 minute pînă supa se îngroașă. Cel mai bine este ca oțetul să și-l adauge fiecare în farfurie, după gustul său.
Unii adaugă în această supă și bucăți de kaizer afumat, sau slănină afumata. În acest caz, kaizerul sau slănina trebuie prăjute înainte să fie adăugate în supă.

×
Subiecte în articol: supa de salată reteta