x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fructul cu beneficii extraordinare asupra sănătății. Rețeta veche pentru prepararea gemului

Fructul cu beneficii extraordinare asupra sănătății. Rețeta veche pentru prepararea gemului

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   18:30
Fructul cu beneficii extraordinare asupra sănătății. Rețeta veche pentru prepararea gemului

Măceșele au benefcii extraordinare asupra sănătății. Toamna este anotimpul când sunt pregătite penru a fi culese.

La 20 de km de Sighișoara, măceşele sunt pregătite cu atenţie. 

"Prima dată spălăm, punem la fiert, după aia fierbem vreo 3 - 4 ore, după aia trebuie pe maşina de tocat, dpă aia amestecat cu apă, după aia se dă pe o sită mai dură, de acolo vine sita asta mai fină şi după aceea se pune la sticlă apoi, după aia, dacă nu, pe sobă mai fierbi vreo 3 ore, maxim, o oră fără, lăsăm încet să fiarbă, după aia punem zahăr. Depinde ce cantitate faci şi cu zahărul mai fierbi 40 de minute, după aia se pune la borcan", spune o gospodină.

Beneficiile pentru sănătate ale măceșelor

"Este un dar folosit împotriva unor afecţiuni ale tubului digestiv, un dar pentru mărirea imunităţii, este cicatrizant, este antitumoral, antiinflamator şi nu, în ultimul rând, un stimulator al stării de bine", spune Liviu Todoran, specialist în alimentație publică.

Cu toate acestea, măceşele  sunt din ce în ce mai greu de găsit. Însă localnicii vor să păstreze tradiţia. Şi, pe lângă gem, vor să readucă pe mese şi vinul din măceşe, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: fructe macese sanatate