Poate pentru bucătăria românescă este mai puţin uzual să se folosească într-o salată frunzele de hrean şi frunzele de nap. Combinaţia de frunze se poate întregi cu încă trei ingredinete, de data asta exotice, avocado, banane şi nucă de cocos.
Aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru 4 porţii:
- 1400 de grame de frunze de nap
- 2 - 3 frunze mari de hrean
- 1 avocado făcut piure
- 2 linguri cu sos de soia
- 4 linguri cu ulei de masline extra-virgin
- o lingură cu seminţe de chimen
- 4 banane
- bucăţi proaspete de nucă de cocos
- zeama de la o jumătate de lămâie
sare şi piper după gust
Frunzele de hrean vor da salatei un gust piperat şi plăcut. Frunzele de hrean trebuie să fie fragede iar tija împreună cu nervura principală trebuie îndepărtată.
Toate frunzele se spală bine de tot şi se toacă grosier şi se pun într-un bol mare. Într-un alt vas se pune pasta de avocado împreună cu restul indredientelor pentru a obţine un dressing. Pasta rezultată se pune peste frunze si se amestecă.
În fiecare farfurie se pun felii de banană, bucăţi de nucă de cocos şi salata. Eventual, peste banane şi nuca de cocos se pot pune seminţe de chimen măcinate.
Salata este foarte săţioasă datorită bananelor, nicii de cocos şi pastei de avocado fiind o masă excelentă pentru oricine chiar şi pentru vegetarieni.
Citește pe Antena3.ro