x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Secretul longevității sculptorului Ion Irimescu: ”Nu a renunțat la el nici în timpul războiului!”

Secretul longevității sculptorului Ion Irimescu: ”Nu a renunțat la el nici în timpul războiului!”

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   21:15
Secretul longevității sculptorului Ion Irimescu: ”Nu a renunțat la el nici în timpul războiului!”

Sculptoul Ion Irimescu a trăit până la 102 de ani și se spune că longevitatea acestuia s-a datorat unui obicei, pe cât de simplu, pe atât de eficient.

Artistul nu a renunțat la el nici măcar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Adrian Vornicu a explicat, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN, care  a fost secretul longevității sculptorului român. 

”Am avut onoarea să îl cunosc pe maestrul Ion Irimescu, care are muzeul în Fălticeni, orașul meu natal. Maestrul avea atunci 99 de ani, sau 100 de ani, și soția sa 98. Doi ani diferență. Și l-am întrebat: ”Maestre, care este secretul longevității dumneavoastră?”. Și el mi-a spus: ”Nu am întârziat masa în viața mea mai mult de un sfert de oră!”. 

Nu mi-a venit să cred, nu știam ce să mai spun. Și atunci, cineva care era cu mine, l-a întrebat cum a făcut lucrul acesta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la care a participat. Iar soția lui a răspuns cumva, retoric: ”Auzi, dragă, de parcă în război nu ai voie să mănânci la ore fixe”.  Am rămas mască”, a explicat Adrian Vornicu.

”Primul și cel mai important secret al longevității, cu alte cuvinte, este ora de masă. Iar efectele se simt imediat. Mănânci, ai energie imediat, se reduce durata somnului, dormi de două ori mai puțin, energia se dublează sau chiar se triplează. Și este foarte important și somnul de după amiază”, a mai explicat Adrian Vornicu în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN

Secretul longevității

×
Subiecte în articol: longevitate ion irimescu