x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de la un chirurg plastician: Bisturiul nu e totul. Pielea poate întineri natural cu fructe și legume

Sfaturi de la un chirurg plastician: Bisturiul nu e totul. Pielea poate întineri natural cu fructe și legume

de Andreea Tiron    |    12 Aug 2023   •   07:00
Sfaturi de la un chirurg plastician: Bisturiul nu e totul. Pielea poate întineri natural cu fructe și legume

Faptul că anumite fructe și legume au un aport semnificativ în lupta împotriva unor afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul zaharat, nu mai este de mult timp un secret, însă știați că unele dintre ele pot face minuni și pentru piele?

Potrivit Longevity MAGAZINE, chirurgii plasticieni, cei care uneori fac și ei minuni pentru piele, spun că a ști cu ce anume să îți alimentezi corpul este esențial pentru a te bucura de un pachet complet de sănătate și pentru a alunga semnele îmbătrânirii.

Vechea zicală „ești ceea ce mănânci” este arhicunoscută iar semnificația ei principală este, incontestabil, bine înțeleasă de toți cei  care o știu fie ca citat din politicianul francez al secolului al XIX-lea Jean Anthelme Brillat-Savarin, care și-a câștigat faima de epicurean și gastronom, fie din învățăturile Ayurveda, milenara medicină indiană.

Deși mulți dintre noi sunt de acord că suntem ceea ce mâncăm, nu toți știm că este posibil să-ți detoxifiezi și să-ți întinerești pielea doar cu fructe și legume. De la acest raționament a pornit și chirurgul plastician american Scott T. Farber, care, în paralel cu profesia în care a realizat performanțe extraordinare, este preocupat de frumusețea naturală, pe care, în calitate de estet, o apreciază în mod deosebit. 

Fructele și legumele sunt esențiale pentru a ne ajuta să păstrăm un obicei alimentar sănătos. De la îmbunătățirea tenului, până la efectele interne evidente, există multe beneficii care se pot obține din accesarea acestor două grupuri de alimente. Dieta ta nu-ți influențează doar starea generală fizică, ci și starea mentală. A ști cu ce anume să îți alimentezi corpul este esențial pentru a te bucura de un pachet complet de sănătate și pentru a alunga semnele îmbătrânirii, explică dr. Farber pe site-ul clinicii sale din bogatul Manhattan, unde clinicile de chirurgie plastică sunt vizitate de vedete de la Hollywood.

O dietă sănătoasă ar trebui să includă alimente alcaline și bogate în fibre. Deși alimentele procesate, zaharurile rafinate și glutenul par mult mai disponibile și mai ușor de consumat în societatea actuală, o dietă acidă, în mare parte procesată, poate duce la acnee, piele ridată, constipație și oboseală, adică doar câteva dintr-o lungă listă de efecte nedorite. Alegerea fructelor și legumelor potrivite poate avea ca rezultate nu numai o dietă gustoasă și un stil de viață mai sănătos, dar poate face parte din regimul tău de îngrijire a pielii. Iată câteva din produsele naturii care te vor face să apari în cea mai proaspătă și mai frumoasă variantă a ta, exemplifică dr. Farber:

  • LĂMÂIA – Întineriți-vă pielea fără a vă modifica foarte mult dieta curentă, incluzând lămâi la fiecare masă. Deoarece lămâile merg bine în combinație cu apa sau pe post de condiment pentru salate și fructe de mare, poți obține toți nutrienții bogați pe care îi oferă lămâile fără a sacrifica alte obiceiuri de sănătate. Acționând ca un întăritor pentru enzimele hepatice, lămâile ajută la detoxifierea organelor și la menținerea tenului sănătos și curat. Fructul bogat în vitamina C combate, de asemenea, ridurile și menține pielea tânără. Pentru o detoxifiere rapidă a pielii, data viitoare când te vei delecta cu o ceașcă de ceai sau îți vei pregăti o salată, adaugă generos și lămâie. Pentru o detoxifiere zilnică rapidă, stoarce o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă caldă și bea-o dimineața, înainte de orice aport alimentar. Acest mic truc va contribui la reglarea sistemelor organismului pe tot parcursul zilei.

  • VARZA – Legumele cu frunze verzi sunt de obicei sărace în calorii și grăsimi, dar remarcabil de bogate în proteine, fibre alimentare, fier și calciu. Varza se ridică la înălțimea acestui atribut sănătos mai mult decât majoritatea rudelor sale cu frunze. Conținând vitaminele A, C și E, numărul mare de fibre al verzei o recomandă ca fiind o legumă detoxifiantă atractivă pentru cei care își doresc un ten frumos. Curățarea constantă a pielii ajută la prevenirea acneei, a îngrășării tenului și a altor afecțiuni dermatologice. Ca atare, varza poate fi asociată cu alte legume cu frunze verzi pentru a contribui la întărirea sistemului imunitar în timp ce îți potolești foamea. În plus, varza este binevenită și în supe, așa că poți crea combinații grozave pentru detoxifiere sub o formă mai… lichidă!
  • SFECLA – Bogată în fier și betacianină, sfecla este un antioxidant care susține sănătatea ficatului și a sistemului limfatic. Sfecla este adesea omisă din lista legumelor bune pentru detoxifierea pielii. Dacă suferi de așa-numiții ochi sticloși sau ai cearcăne și o mulțime de riduri în zona ochilor, sfecla poate ajuta la ameliorarea sau anihilarea acestor simptome comune îmbătrânirii. Deoarece sfecla conține betacianină, digestia acestei mici legume îți va spăla sistemul limfatic și va reda prospețimea din jurul ochilor. De asemenea, sfecla va curăța și colonul și va elimina toxinele din organism. Între legumele care ajută la detoxifierea organismului și contribuie la buna sănătate, sfecla ocupă unul dintre primele locuri.
  • SPANACUL – Bogat în antioxidanți, spanacul poate ajuta la întârzierea apariției ridurilor. De asemenea, acesta ajută la întărirea țesutului pielii, are proprietăți antiinflamatorii și contribuie la eliminarea toxinelor, conferind pielii un aspect proaspăt și sănătos.
  • MERELE – Merele sunt cea mai bogată sursă de acid malic, cunoscut în lumea medicală ca acid hidroxilic alfa, care ajută pielea să se mențină cât mai sănătoasă, mai fermă și mai tânără prin stimularea reînnoirii celulare. Merele conțin, totodată, și vitamina C din abundență, care luptă împotriva radicalilor liberi vinovați de îmbătrânirea prematură. Prezența vitaminei C îmbunătățește tonusul pielii și ajută la vindecarea semnelor lăsate în urmă de nedoritele coșuri.
  • PRUNELE – Este bine cunoscut faptul că, deseori ,constipația provoacă acnee, deoarece atunci când toxinele nu sunt eliminate din corp suficient de repede, ele vor fi reabsorbite în sânge. Organismul va căuta apoi alte modalități de a elimina toxinele, lucru care se întâmplă cel mai adesea prin piele – cel mai mare organ al omului, situație în care cresc șansele de apariție a acneei.
  • ALGELE DULSE – O delicatesă mai puțin cunoscută, dulse sunt alge marine uscate care pot ajuta la eradicarea cearcănelor. Pline de vitamina B și electroliți, algele dulse ajută la echilibrarea fluidelor din rinichi și la reducerea retenției de apă, responsabilă și ea pentru ridurile, cearcănele și pugile de sub ochi. Bogate în proteine ​​și sărace în sodiu, în pofida gustului sărat, algele dulse sunt o soluție excelentă de detoxifiere care poate înlocui sarea necesară în salate și alte antreuri. De asemenea, aceste alge conferă și supelor o excelentă aromă.

Întârzierea și reducerea semnelor îmbătrânirii

Nevoia unei alimentații corecte este o constantă în viața noastră, iar o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume, poate ajuta la detoxifiere și la întinerirea pielii. Chiar și după efectuarea unei operații estetice, a unui lifting facial sau a unei alte proceduri anti-îmbătrânire, este nevoie de toate aceste alimente naturale care să ajute în continuare la îndepărtarea ridurilor, a petelor cauzate de vârstă și a altor semne de îmbătrânire, sfătuiește chirurgul plastician Scott T. Farber.

Bisturiul nu e totul

Reprezentatul celei de-a patra generații de chirurgi din familia sa, dr. Scott Farber, membru al Colegiului American al Chirurgilor, inspirat de părinți și bunici, a fost atras în mod natural de chirurgia plastică estetică și reconstructivă. Considerat eminent în domeniul său, dr. Farber, un mare iubitor de artă, spune că și-a dorit dintotdeauna ca ochiul său de estet și creativitatea cu care a fost înzestrat, să-i împlinească dorința înnăscută de a-i ajuta pe ceilalți și de a crea frumusețe. Și nu neapărat cu bisturiul…

×
Subiecte în articol: chirurg plastician piele intinerire