Aceste substanțe nutritive ajută la menținerea densității și rezistenței oaselor, prevenind afecțiuni precum osteoporoza, mai ales după vârsta de 50 de ani când oasele devin mai fragile.
Calciul este un mineral esențial pentru structura oaselor, însă organismul nu îl poate produce singur, astfel că trebuie să îl obținem din alimentație. Vitamina D contribuie la absorția calciului și are un rol important în protejarea adulților în vârste.
Alimente care susțin sănătatea oaselor
Somon
Somonul este bogat în calciu, vitamina D și acizi grași omega 3, care promovează sănătatea inimii, a creierului și oferă energie.
Smochine uscate
Smochinele uscate furnizează calciu și potasiu, minerale ce ajută la prevenirea osteoporozei. Totodată, acestea conțin fitochimicale cu efecte antioxidante.
Migdale
Migdalele sunt o sursă importantă de calciu și fosfor, esențiale pentru formarea și menținerea oaselor și dinților sănătoși.
Broccoli
Broccoli asigură o cantitate ușor absorbabilă de calciu și vitamina C, care protejează densitatea osoasă.
Portocale
Portocalele sunt bogate în vitamina C, care susține producția de colagen, accelerează vindecarea oaselor și poate reduce riscul de osteoporoză, potrivit medicool.ro.
Adoptarea unei diete variate, ce include aceste alimente, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății oaselor și prevenirea problemelor osoase pe termen lung.


