x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tot ceea ce trebuie să știi despre retenția de apă

Tot ceea ce trebuie să știi despre retenția de apă

27 Ian 2017   •   11:24
 Tot ceea ce trebuie să știi despre retenția de apă

Indiferent de anotimp, vasele de sânge se dilată iar organismul nostru reţine apa mai mult decât în alte anotimpuri. Picioarele, mâinile şi, deseori, chiar faţa se umflă. Specialiştii ne explică modurile în care putem combate acest fenomen, scrie ziarulring.ro.

Medicii sunt de părere că, atunci când acumulăm foarte multă apă în ţesuturi – edem -, suferim de un dezechilibru între lichidele pe care le pierdem prin transpiraţie, urină , lichidele băute şi apa conţinută de alimente. Dacă reţineţi multă apă în corp, vă confruntaţi cu o dereglare a schimbului de lichide între ţesuturi şi plasma sangvină. Iar lichidele trec în cantitate prea mare în ţesuturi. Astfel, prin presiunea creată, circulaţia sangvină este îngreunată.

Ce boli pot fi de vină

Potrivit specialiștilor, persoanele care suferă de insuficienţă renală reţin apa în organism pentru că au funcţia rinichilor alterată, iar eliminarea lichidelor din organism este îngreunată. Ciroza şi insuficienţa cardiacă sunt boli ce favorizează acest fenomen. De asemenea, persoanele care suferă de tromboflebită sau dereglări hormonale mai au această problemă. În cazul femeilor, organismul reţine lichidele în perioada premenstruală sau la menopauză, acumulările fiind în special în zona abdominală. În toate aceste situaţii se exercită o presiune asupra sistemului venos, iar circulaţia sangvină are se suferit.

×
Subiecte în articol: apă retentie de apa rinichi