x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tratamente naturiste. NALBA - 5 rețete care nu dau greș, când e vorba de sănătate și frumusețe

Tratamente naturiste. NALBA - 5 rețete care nu dau greș, când e vorba de sănătate și frumusețe

19 Feb 2016   •   20:15
Tratamente naturiste. NALBA - 5 rețete care nu dau greș, când e vorba de sănătate și frumusețe

Zveltă, catifelată, cu flori pictate în culori diferite, de la alb la mov, ce înnobilează locurile în care creşte, nalba este una dintre plantele cu efecte binefăcătoare nebănuite, fiind inclusă în diferite tratamente naturiste.

În medicina tradițională frunzele şi florile de nalbă erau folosite mai ales pe cale externă, sub formă de comprese care se aplicau pe răni, umflături şi abcese.

Pe cale internă, ceaiul sau decoctul din flori, frunze şi rădăcină de nalbă se consuma în mod curent, pentru a combate tusea, durerea de piept şi transpiraţia excesivă.

Ca uz extern, nalba are rol expectorant, emolient, antimicrobian, antiinflamator și antiseptic. De asemenea, nalba s-a dovedit eficientă în furunculoză, hemoroizi și leucoree.

Te-ar mai putea interesa si:
Cultivarea plantelor medicinale în sistem bio. Cum să ai o afacere de succes
HOROSCOPUL PLANTELOR VINDECĂTOARE. BOALA și planta ei de LEAC, pentru fiecare ZODIE în parte
Dietă anti-îmbătrânire

Iată câteva tratamente naturiste pe bază de nalbă care au dovedit rezultate surprinzătoare în combaterea multor probleme de sănătate:

1. Ceai din nalbă şi flori de soc - tratează constipaţia cronică, pietrele la rinichi
Cunoscute pentru acţiunea lor benefică asupra per¬soanelor cu diverse alergii, florile de soc îşi pot alătura forţele cu nalba, într-un preparat care reprezintă un real ajutor şi pentru cei care suferă de constipaţie cronică sau calculoză renală (pietre la rinichi).
Ingrediente: 10 g (două linguriţe) de nalbă tocată mărunt, 10 g flori de soc şi 250 ml apă (o cană cu apă). Plan¬tele se pot folosi atât proaspete, cât şi după ce au fost uscate.
Mod de preparare şi dozaj: După ce amestecul de plante a ajuns la punctul de fierbere, vasul se acoperă şi ceaiul se lasă în repaos 10 minute. La final, se strecoară şi poate fi băut. Preparatul se păstrează în frigider, vreme de trei zile. Doza recomandată este de 30 ml (2 linguri), de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă.

2. Macerat la rece de nalbă – eficient în tuse, bronşită, infecţii renale, tulburări gastro-intestinale, enterită
........................

Citește mai mult despre nalbă pe Antena satelor - rețete și tratamente naturiste

×