x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Unghii mate

de Gina Matei    |    12 Ian 2010   •   00:00
Unghii mate
Sursa foto: /STOCKEXPERT

O manichiură corectă parcurge anumite etape. Se începe cu ştergerea unghiilor cu dizolvant pentru a îndepărta lacul sau oja existentă deja pe unghii. Însă nici acest procedeu nu trebuie realizat oricum.



"Nu trebuie bruscată unghia, dizolvantul se aplică pe un tampon de vată, care se aşază pe unghie şi se apasă uşor", ne sfătuieşte Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med. Un aspect mat al unghiilor nu este tocmai estetic. Din fericire, poate fi evitat printr-o îngrijire corespunzătoare. În primul rând, trebuie acordată o atenţie deosebită produselor folosite. Se vor evita pe cât de mult posibil ojele sidefate. Printr-o utilizare frecventă, unghiile devin mate.

ŞI UNGHIILE AU NEVOIE DE HIDRATARE!
După aplicarea lacului colorat, este indicată folosirea unui lac întăritor care oferă unghiei strălucire, dar care, totodată, acoperă dungile inestetice sau micile bule.
Unghiile hidratate sunt unghii frumoase. Aşadar, înmoaie mâinile într-un vas cu puţin ulei de măsline, în care vei pune vitamina A, şi ţine-le aproximativ două minute. De asemenea, folosiţi zilnic o cremă hrănitoare, cu parafină, care poate fi aplicată pe mâini şi pe unghii înainte de culcare.

Un alt remediu eficient este lămâia. Se şterg unghiile cu o jumătate de lămâie. Efectul: sucul de lămâie ajută la redarea
luciului natural al unghiei. Cu siguranţă, dacă veţi ţine cont de aceste sfaturi, unghiile vor fi hidratate şi strălucitoare.

VITAMINE
Sănătatea şi frumuseţea unghiilor pot fi menţinute prin adoptarea unei alimentaţii bogate în vitamine. Prin urmare, specialistul nostru vă recomandă să consumaţi alimente care conţin biotină (vitamină din complexul B): gălbenuş, soia, drojdie, cereale integrale, lapte. De asemenea, sunt recomandate alimentele bogate în minerale sulfuroase, care se asimilează din castraveţi, usturoi, ceapă, ton, nuci, seminţe.

SFAT!
Utilizaţi substanţe de curăţat unghii de bună calitate. Nu folosiţi pentru curăţarea ojei decât acetonă, pentru că aceasta are în compoziţia ei substanţe care hrănesc unghiile!

×
Subiecte în articol: cosmetica