x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce trebuie să știm despre vitamina C. Atenționări și interdicții pentru un efect maxim

Ce trebuie să știm despre vitamina C. Atenționări și interdicții pentru un efect maxim

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2023   •   17:00
Ce trebuie să știm despre vitamina C. Atenționări și interdicții pentru un efect maxim

Vitamina C este una dintre substanțele esențiale pentru organism, cu multe beneficii pentru sănătate, dar trebuie să știm și care sunt semnele că luăm prea multă.

Cum ne dăm seama că am luat prea multă Vitamina C | Motivul pentru care nu trebuie să o luăm niciodată cu băuturi îndulcite

”Este foarte important să consumăm vitamina C. Vitamina C menține un nivel antioxidant ridicat, pentru că ceea ce nu conștientizăm noi, aveam nevoie de puțină vitamina C în anii '50 sau în anii 1800, dar astăzi stresul radical este foarte mare, din aer, din apă, din tot ce mâncăm și vitamina C ajută la păstrarea unui nivel optim.

Vitamina C, dacă apare scaun moale, înseamnă că ai depășit puțin nivelul de vitamina C”, a explicat Adrian Vornicu la Antena 3 CNN

”Medicii din Japonia, în perioada COVID-ului, recomandau 1 g de vitamina C din oră în oră, timp de șase ore. La Fukushima, sunt 7-8 studii pe tema aceasta, persoanele care lucrau în mediul radioactiv primeau 20 g de vitamina C injectabil și nu erau afectate de radiații. 

Forma perfuzabilă este mai performantă, este una lipozomală, dar putem să vorbim și de vitamina C pudră, obișnuită”, a explicat Adrian Vornicu în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Necesarul zilnic

”Doza zilnica recomandată oficial de vitamina C este de 60 de mg. Întrucât nu-mi permit sa fac recomandări care depășesc cadrul legal, am să descriu cantitatea pe care o folosesc personal în cadru familial și motivul pentru care folosesc aceste cantități. Sunt cu totul de acord că vitaminele și oligoelementele esențiale trebuie să fie obținute prin alimentație. Vitamina C este doar excepția care confirmă regula, întrucât intervine pe fondul unei excepții: omul face parte din acel 1% dintre speciile animale care nu-și mai pot sintetiza propriul Hormon Anti Stres. 

Într-o situație asemănătoare: în tratamentul persoanelor cele mai stresate din punct de vedere mental – schizofrenicii – s-au injectat 90g Vitamina C cu zero rejet în urină. În cazul persoanelor cu adicție de droguri, s-au obținut aceleași rezultate. S-au obținut rezultate extraordinare în boala oaselor de sticlă la nou născuți, unde Dr. Archie Kalokerinos a salvat sute de copii de la boala oaselor de sticla cu 2g de vitamina C pe zi. 

Incompatibilă cu îndulcitori

În cazul Vitaminei C, există o incompatibilitate de facto cu orice „îndulcitor”. Ca exemplu, mierea cu cătină anulează vitamina C: Având o formulă chimică apropiată de cea a glucozei, cele doua molecule dispun de același transportator și de același receptor pentru a pătrunde în celula, prioritară fiind glucoza. Așadar orice îndulcitor natural sau chimic, de la Maltodextrina sau mierea de albine, adăugat la o doza de vitamina C, va diminua enorm asimilarea acesteia prin „competiția de taxi” pentru a intra în celulă.

Oare de ce Vitamina C se găsește cu prioritate în fructele acre și acide? Pentru că, în natură, lucrurile sunt chibzuite cu rost. În schimb, orice tableta de Vitamina C „îndulcită” sau cătină pusa cu miere la borcan își anulează mult din asimilarea Vitaminei C la nivel celular”, scrie Adrian Vornicu pe blogul personal.

Vitamina C

 

×
Subiecte în articol: vitamina c adrian vornicu