x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Iaurtul, un "super aliment" la îndemâna tuturor

Iaurtul, un "super aliment" la îndemâna tuturor

22 Mai 2018   •   17:01
Iaurtul, un "super aliment" la îndemâna tuturor

Poate o porţie de iaurt consumată înainte de o masă plină de prăjeli să diminueze efectele dăunătoare ale celei din urmă?

Aceasta a fost sugestia de săptămâna trecută a cercetătorilor americani care au descoperit că femeile care consumă iaurt înainte de o masă bogată în grăsimi şi carbohidraţi au un nivel mai scăzut de inflamaţii, comparativ cu cele care nu consumă iaurt, scrie Daily Mail.

Se crede că iaurtul măreşte mucoasa intestinală şi împiedică intrarea toxinelor în sânge. A existat, de asemenea, un beneficiu suplimentar pentru persoanele care suferă de obezitate: nivelul de zahăr din sânge a scăzut mai rapede după consumul de iaurt.

“Iaurtul înainte de masă este o strategie fiabilă pentru a îmunătăţi metabolimul după masă şi poate ajuta la reducerea riscului de apariţie al bolilor cardiovasculare şi ale metabolismului”, au spus cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin-Madison.

Iaurtul natural este “ideea mea de super mâncare”, spune profesorul asociat de nutriţie din London South Bank University, Dr Adam Cunliffe.

×
Subiecte în articol: iaurt beneficii