x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Întărește-ți organismul cu rețete naturiste duhovnicești și din bătrâni!

Întărește-ți organismul cu rețete naturiste duhovnicești și din bătrâni!

de Maria Coman    |    10 Dec 2021   •   07:59
Întărește-ți organismul cu rețete naturiste duhovnicești și din bătrâni!

Sănătatea nu stă în abuzul de medicamente, ci în natură. Aproape toate plantele, folosite în cantitățile potrivite, sunt benefice organismului omenesc. În cartea pe care Jurnalul v-o oferă începând de luni sunt adunate cu grijă rețete și învățăminte din bătrâni care ajută la revigorarea organismului și la prevenirea și tratarea diferitor boli. Începând cu remediile părintelui Elefterie de la Mănăstirea Dervent, continuând cu rețete din Rusia, Siberia sau regiunea kieveană, cartea „Întărește-ți imunitatea! Rețete naturiste duhovnicești” vă oferă o alternativă la abundența de medicamente propuse de societatea actuală.

Părintele Elefterie Mihail a venit pe lume într-o familie românească de la sud de Dunăre, în anul 1900. Cei care l-au cunoscut şi i-au aflat povestea spun că atunci când avea 3 ani, băiatul era paralizat, iar mama lui a ales să vină la Dervent, în căutarea unui miracol de la Sfânta Cruce.

Minunea a venit după ce micuţul a adormit sub o icoană a Maicii Domnului. A doua zi, băiatul putea să meargă. Mama lui Elefterie a spus atunci că îl va face doctor şi preot, ceea ce s-a și întâmplat mai târziu.

Despre tămăduirile părintelui Elefterie sunt foarte multe povestiri. În mod sigur, spun cei care l-au cunoscut, harul dumnezeiesc cu care a fost înzestrat a fost dublat de cursurile de medicină pe care le-a urmat de la şcoala din Adrianopol. Pe cei suferinzi trupeşte îi trata mai întâi sufleteşte – prin spovedanie şi rugăciuni, iar apoi medical.

Andrei Tudor, stareț la Mănăstirea Dervent, povesteşte că, deşi ştia că paralizia şi bolile de oase sunt mai uşor de tratat până la 20 de ani, părintele îi primea şi pe cei mai bătrâni.

„Celor bolnavi de ficat le dădea ceaiuri şi îi punea să ţină usturoi sub limbă, pe cei cu spondiloză şi hernie de disc îi călca cu piciorul până le pocneau inelele. În cazul celor cu cataractă, rupea un fir de păr din capul omului bolnav cu care trăgea şi lua pieliţa. Pe cei care nu vedeau decât în ceaţă îi stropea cu ţuică de prune, iar cu aghiazmă – numai pe «omul curat».

Părintele Elefterie, ctitorul sfintei Mănăstiri Dervent din Constanța, s-a împărțit între marea dragoste pentru Mântuitorul și darul vindecării, făcând adevărate minuni atât

pentru credincioși, cât și pentru monahi. 

Se spune că un doctor din Bucureşti avea o fată, în ultimul an de liceu, traumatizată psihic. În urma unui şoc, nu mai putea să vorbească şi se putea discuta cu ea numai prin scris. Neputând fi tratată nici în ţară, nici în străinătate, auzind de părintele Elefterie, care pe vremea aceea se afla la Agapia, doctorul s-a dus cu copila acolo. Fata a rămas un timp la mănăstire. Părintele i-a făcut zece citiri. La a şaptea citire, fata a început să vorbească. Când a dat telefon acasă, părinţilor nu le venea să creadă că e adevărat.

Părintele a lăsat moștenire multe rețete de vindecare cu efect maxim, printre care și un leac excepțional pentru imunitate. Efectele se văd din primele două săptămâni de administrare!

Pentru a prepara leacul este nevoie de următoarele ingrediente:

• 4 g lăptişor de matcă,

• 1 kg miere naturală de salcâm,

• 300 g polen măcinat,

• 150 g tinctură de propolis,

• 200 ml ser fiziologic.

Preparare: Toate ingredientele se amestecă într-un recipient de sticlă, cu o lingură de lemn. Borcanul se închide ermetic şi se păstrează la frigider. Din acest preparat se administrează o lingură dimineaţa şi o lingură seara, pe stomacul gol sau cu ceai. Cantitatea este suficientă pentru 30 de zile de cură. Acest preparat previne riscul apariției bolilor hepatice, renale și cardiovasculare, stimulând sistemul imunitar.

Tratamentul natural îi redă bolnavului energia de care are nevoie, diminuând totodată senzația de oboseală.

 

REȚETĂ CU SPÂNZ

Dintre rețetele recomandate de părinte pacienților săi se remarcă și rețeta cu spânz, care tratează accidentul vascular.

Iată cum se prepară:

Se ia o rădăcină de spânz de mărimea palmei, se spală și se toacă mărunt, apoi se pune într-un vas de sticlă. Deasupra se toarnă 2 l de apă călduță (nu fierbinte) și se lasă la temperatura camerei, la macerat, până când va face floare deasupra; apoi se filtrează și se prepară o compresă: o pânză de bumbac se înmoaie în acest lichid și se pune pe cap, nestoarsă, iar capul trebuie să fie acoperit cu un fes, pentru ca lichidul să nu se evapore prea repede. Compresa se menține pe cap timp de 1-2 ore, apoi se lasă părul să se usuce. Tratamentul se face zilnic, un interval de mai multe zile la rând.

Acest macerat de spânz nu va fi folosit pentru uz intern și nici pentru uz extern în concentrații mai mari decât cea recomandată, deoarece este foarte toxic.

 

UN REMEDIU PENTRU ÎNCHIDEREA ULCERULUI LA STOMAC

 

Tot de la părintele Elefterie se păstrează o rețetă a unui remediu benefic pentru închiderea ulcerului, care s-a bucurat de mare succes. Într-o cratiță uscată se pune un strat de griș. Cratița se pune pe foc și grișul se amestecă până capătă culoarea gălbui-cafenie. Din aceasta, bolnavul va lua în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o lingură. Doza poate fi înghițită cu puțină apa. Acest tratament trebuie urmat timp de o lună.

Regăsiți în cartea „Întărește-ți imunitatea! Rețete naturiste duhovnicești” sute de rețete folositoare, pe bază de miere, cătină, lămâie, ghimbir, roșii și usturoi, hrean, precum și modul de preparare a unor vinuri tonice, tincturi, ceaiuri și sucuri. Dar și horoscopul bolilor – cele mai frecvente afecțiuni în funcţie de data nașterii – ori câteva credințe populare despre plantele de leac.

×