x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Iubirea ascunsă a Anei Aslan. Femeia din spatele profesiei căreia i-a dedicat toată viața

Iubirea ascunsă a Anei Aslan. Femeia din spatele profesiei căreia i-a dedicat toată viața

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2024   •   19:45
Iubirea ascunsă a Anei Aslan. Femeia din spatele profesiei căreia i-a dedicat toată viața
Sursa foto: Facebook

Ana Aslan a revoluționat medicina geriatrică, fiind recunoscută în întraga lume pentru cercetările sale în domeniul longevității. Însă a avut o viață personală discretă, despre care se știu prea puține lucruri.

Însă o întâmplare a ajuns în atenția publicului, când aceasta a trăit o poveste de dragoste la o vârstă înaintată. Avea 85 de ani când a fost surprinsă într-o ipostază intimă, în timpul unei călătorii la Milano. Scena a fost descrisă cu mare sensibilitate de o persoană care o însoțea. 

Într-un moment de liniște, un bărbat în jur de 70 de ani, impunător și elegant, i-a declarat iubirea într-un mod emoționant. Această scenă a fost descrisă ca fiind „mai mult decât în ​​filme,” și arată o latură vulnerabilă și romantică a celebrei cercetătoare.

Ana Aslan nu a fost căsătorită și nu a avut copii. Apropiații ei au speculat că aceasta a ales să se dedice carierei sale, o decizie rar întâlnită la femeile din acea perioadă. Însă acest angajament puternic față de munca sa a fost motivat de o dragoste profundă pentru oameni și profesia ei. Într-un interviu, Ana Aslan a afirmat dur că „nu vrea să devină sluga bărbatului” și a preferat să se concentreze asupra profesiei sale.

Însă scena de la Milano arată că dincolo de medicul care și-a dedicat toată viața pacienților săi, nu a fost lipst de iubire. Momentul oferă o perspectivă umană asupra unei femei care și-a lăsat amprenta în lume, notează spynews.ro.

Ana Aslan s-a născut la Brăila în 1897. A urmat cursurile Facultății de Medicină din Bucureşti, iar din 1952 a devenit director al Institutului de Geriatrie, fiind unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale.

În onoarea contribuțiilor sale excepționale, Gala „Ana Aslan” 2024 va marca 50 de ani de la primirea sa în Academia Română. Evenimentul va reuni personalități de prestigiu din domeniul științei și medicinei, iar Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu va participa ca partener oficial, prezentând proiecte moderne inspirate de moștenirea Anei Aslan, cum ar fi Harta Longevității​ în România.

 

×
Subiecte în articol: ana aslan iubire gerontologie