x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Copii născuţi prin cezariană de cinci ori mai predispuşi alergiilor (STUDIU)

Copii născuţi prin cezariană de cinci ori mai predispuşi alergiilor (STUDIU)

25 Feb 2013   •   12:31
Copii născuţi prin cezariană de cinci ori mai predispuşi alergiilor (STUDIU)
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Un nou studiu relevă faptul că bebeluşii născuţi prin ceariană sunt mult mai expuşi riscului de a devenii alergici.

Copii născuţi prin cezariană sunt de cinci ori mai predispuşi să facă alergii declanşate de factori comuni cum ar fi, praful sau animalele de casă, relatează Daily Mail.

Cercetătorii cred că bebeluşii devin mai vulnerabili dat fiind faptul că nu vin pe lume pe cale naturală, proces care îi expun bacteriilor mamei.

Şefa echipei de cercetători, Dr. Christine Cole Johnson, de la Spitalul Henry Ford din Detroit, SUA, a spus că: "descoperirea întăreşte ipoteza conform căreia expunerea copiilor la micro-organisme influenţează dezvoltarea sistemului imunitar şi debutul alergiilor. Credem că expunerea bebeluşilor în timpul naşterii bacteriilor mamei constituie o influenţă determinantă pentru sistemul lor imunitar".

Echipa doctorului Christine Johnson a studiat 1.258 de nou-născuţi din momentul venirii lor pe lume până la vârsta de doi ani.

Rezultatele cercetării au fost prezentate în cadrul întâlnirii anuale a Academiei Americane pentru Alergii, Astmă şi Imunologie de la San Antonio, Texas.

×
Subiecte în articol: alergii cezariana bebeluşi