Mâncarea sănătoasă în copilărie înseamnă că scade șansele ca o persoană să dezvolte boli cronice cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2, obezitatea și unele tipuri de cancer. Ce înseamnă alimentația sănătoasă pentru copii și cum poți face să o accepte.
De asemenea, o alimentație sănătoasă înseamnă că un copil va avea o stare de bine și se va bucura mai mult de viață și de toate momentele minunate care îi vor apărea în cale.
Alimentația sănătoasă pentru copii
Pentru a avea o sănătate bune și o greutate sănătoasă, copiii trebuie să fie activi fizic și să mănânce cantitatea potrivită de nutrienți pentru a echilibra energia pe care o consumă în diversele lor activități.
Ghidurile nutriționale recomandă părinților ca cei mici să primească o varietate de alimente din aceste 5 grupuri de alimente:
fructe
legume, leguminoase și fasole
cereale, inclusiv pâine, orez, paste și tăiței, mai ales cereale integrale sau bogate în fibre
carne slabă, pește, pasăre
lapte, iaurt, brânzeturi
Copiii sub 2 ani ar trebui să primească lapte integral, dar copiii mai mari și adolescenții ar trebui să aibă în dieta zilnică în principal tipuri de lapte cu conținut scăzut de grăsimi.
Copiii ar trebui să limiteze consumul de alimente care conțin grăsimi saturate, sare adăugată sau zahăr adăugat. De asemenea, ar trebui să fie încurajați să aleagă apa în detrimentul băuturilor carbogazoase.
De câtă mâncare are nevoie un copil
Copiii trebuie să mănânce mai mult pe măsură ce cresc. Ca informație de bază, copilul ar trebui să mănânce aceste alimente în fiecare zi: