x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Iarna sosește curând! Sunteți pregătiți?

Iarna sosește curând! Sunteți pregătiți?

13 Oct 2021   •   11:04
Iarna sosește curând! Sunteți pregătiți?

Nu mai este mult timp până când va începe sezonul friguros de iarnă. Părinții tineri și lipsiți de experiență, au nevoie de câteva sfaturi utile, mai mult ca sigur, în ceea ce privește alimentația și hainele cele mai potrivite pentru copii, pentru viitorul sezon rece.

 

Alimentația copiilor pe perioada sezonului de iarnă

Nutriționiștii ne sfătuiesc să consumăm și noi și copii din abundență legume și fructe de sezon. Ambele categorii de alimente conțin vitamine, fibre și minerale din abundență. Toate ne pot ține departe de boli în sezonul gripelor.

Legumele și fructele de sezon nici măcar nu sunt scumpe, de altfel. Deci consumul lor este foarte facil. Datorită frigului și umezelii, în sezonul rece este avem nevoie de mai multe substanțe nutritive.

            Merele conțin multe fibre. Ele sunt importante pentru reglarea tranzitului digestiv, mai ales. Mai conțin potasiu, calciu și magneziu și foarte multe vitamine A, B, C precum și vitamina E. Hidratează foarte bine si conține și carbohidrați care urmează un proces de absorbție rapidă.

            Bananele conțin mult potasiu, vitamine A, B, C și E, fier, calciu și, de asemenea, fibre.

            Legumele verzi sunt foarte sănătoase deoarece combat cu succes anemia datorită conținutului ridicat în fier. Pentru părinții care au copii sub vârsta de 3 ani, vă recomandăm să limitați consumul. Conțin nitrați care le pot dăuna stării de sănătate celor mici.

            Valoroase sunt și morcovul, conopida, ardeiul roșu și broccoli. Conțin multă vitamina C care crește eficient imunitatea organismului. Citricele sunt fructele cu conținut crescut, de asemenea, în vitamina C. Portocalele, mandarinele, lămâile și grepfrutul sunt fructele de sezon care vă pot proteja împotriva răcelilor foarte bine.

            Bineînțeles, nu omiteți să cereți sfatul medicului pediatru care cunoaște foarte bine trecutul medical al copilului dumneavoastră. Este obligatoriu, mai ales în cazul copiilor care au vârsta sub 3 ani.

 

            Hainele cele mai potrivite pentru copii în sezonul de iarnă

            Pentru copiii mici și pentru cei mai mari, vă recomandăm hainele din fibre naturale de tip bumbac 100% și lână pură. Din bumbac sunt recomandate hainele din primul strat, care este cel mai aproape de piele. Celelalte, inclusiv căciuli, cagule, mănuși, fulare, jachete lana copii, salopete, geci, etc. este recomandat să fie confecționate din lână pură. Astfel de haine izolează foarte bine corpul celor mici, permite acestuia să respire bine, sunt moi și călduroase și sunt foarte ușoare. Cei mici le vor purta foarte bucuroși deoarece nu le va fi îngreunată joaca și mișcarea. Analizați și ofertele de hanorace lana copii confecționate din lână fiartă pentru acest sezon de iarnă. 

            Tehnologiile moderne de fabricație permit în zilele noastre realizarea de haine, pentru copii, foarte frumoase, din lână. Nu sunt deloc aspre și nici foarte groase. Este adevărat că prețurile sunt puțin mai mari pentru astfel de produse, însă, există și foarte multe campanii de reduceri care vă pot fi de folos.

            Pentru părinții cărora le place să își răsfețe din plin copiii, vă recomandăm să urmăriți produsele concepute de atelierele mici de familie, specializate în confecționarea unor astfel de hăinuțe. Designul este complet diferit față de cel al hainelor de serie, calitatea materialelor este mult mai bună, de foarte multe ori. Putem spune că este locul ideal unde hainele au personalitate! Copii vor fi încântați, să fie în centrul atenției!

                

 

×