x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Nu-l poți alăpta pe cel mic? Folosește lapte praf!

Nu-l poți alăpta pe cel mic? Folosește lapte praf!

27 Sep 2022   •   17:50
Nu-l poți alăpta pe cel mic? Folosește lapte praf!

Există o mulțime de mămici care, din diverse motive, nu-și pot alăpta copilul, situație în care este nevoie de un alt aliment care să-i asigure micuțului o dezvoltare armonioasă și sănătoasă. Din fericire, laptele praf este special conceput pentru astfel de situații, având un conținut ridicat de vitamine și minerale, necesare pentru organismul bebelușului, care se află în plină dezvoltare.

Cu toate acestea, alăptarea copilului cu lapte praf se realizează în funcție de indicațiile medicului. În cazul în care consideră că acest aliment este mai sigur pentru micuț, abia atunci trebuie să fie introdus în alimentație.

Ce se află în componența laptelui praf?

Laptele nu trebuie să fie scos din alimentație nici în momentul diversificării. Obiceiul de a bea lapte trebuie să fie păstrat atât dimineața, cât și seara. Principalele proprietăți ale laptelui praf sunt prezentate în cele ce urmează:

  • fier – fierul este componentă care nu trebuie să lipsească din alimentația copilului, pentru că este responsabil cu dezvoltarea sistemului nervos, dar și cu îmbunătățirea sistemului imunitar. Pe lângă lapte, fierul mai poate fi regasit în carnea roșie;
  • vitamina D – este de o importanță crescută, mai ales pentru bebeluși, pentru că ajută la întărirea oaselor, contribuie semnificativ la dezvoltarea unei structuri dentare puternice și, la fel ca fierul, îmbunătățește imunitatea;
  • acizii grași esentiali – eficienți în dezvoltarea creierului, acizii grași esențiali pot fi regăsiți în componența laptelui praf, participând la o alimentație echilibrată, sănătoasă.

Din fericire, laptele Humana este un exemplu către care toate mamicile își pot îndrepta atenția, datorită faptului că este recomandat de medici, dar și pentru că toate proprietățile amintite anterior se afla în componența sa.

Spre deosebire de laptele praf, cel matern nu cuprinde o cantitate atat de mare de vitamina D, fier și acizi grași esențiali, din acest motiv, cel mic tinde să nu se sature după ce este hrănit la sân. Astfel, formulele de lapte nu trebuie să lipsească sub nicio formă din casa unei mămici de bebeluși, pentru că nu se știe niciodată când vor fi necesare. Cu toate acestea, este recomandat ca mămica să se consulte, mai înainte de toate, cu medicul pediatru.

Citește și: Poți oferi copilului tău lapte praf de la naștere?

Prin urmare, laptele praf este un aliment adorat de copilași și puternic recomandat de medici, fiind o variantă sigură, accesibilă și adecvată pentru dezvoltarea armonioasă a puiului de om. Cele care încă nu sunt convinse de eficacitatea acestui produs, se pot adresa medicului specialist pentru a solicita o părere avizată.

 

×