x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Otoplastia – operaţia pentru urechi frumoase se poate face din copilărie

Otoplastia – operaţia pentru urechi frumoase se poate face din copilărie

de Magda Bucur    |    26 Mai 2015   •   18:12
Otoplastia – operaţia pentru urechi frumoase se poate face din copilărie

Chiar dacă nu e la fel de răspândit ca problema unui nas mare sau a sânilor mici, aspectul urechilor poate fi o sursă generatoare de complexe.
Cunoaştem cu toţii cel puţin o persoană care este complexată din cauza mărimii sau a formei urechilor sale ori - în cele mai multe cazuri, de faptul că sunt mult prea depărtate de cap. În copilărie, urechile clăpăuge sunt un motiv pentru care copiii fac glume, iar remarcile negative îşi pot pune amprenta pe personalitatea celui care posedă urechile „buclucaşe”. Chirurgii spun că, pentru cei care sunt într-adevăr deranjaţi de aspectul urechilor, operaţia de corecţie se poate face încă din copilărie. Asta pentru că urechile sunt complet dezvoltate în jurul vârstei de 9 ani şi rămân aşa toată viaţa. „Vârsta pacientului nu afectează modul în care va decurge operaţia sau recuperarea, iar ce este important de ştiut este faptul că rezultatul intervenţiei este definitiv, nu se mai produc schimbări în timp. Este o operaţie care se face cu anestezie locală sau generală la nevoie şi durează în jur de o oră, în funcţie de complexitate”, explică chirurgul estetician Călin Doboş.

Cum se face intervenția și cât de mult durează

În cazul urechilor care sunt mult prea depărtate de cap, intervenţia presupune realizarea unei incizii în spatele urechii, în pliul natural dintre ureche şi pielea capului. Chirurgul îndepărtează apoi cantitatea necesară de cartilaj şi piele, pentru a obţine efectul dorit. În unele cazuri, cartilajul va fi remodelat pentru a căpăta o formă mai plăcută, iar apoi fixat prin suturi, care îi consolidează noua poziţie. În alte situaţii, esteticianul poate remodela urechile fără a elimina din cartilaj.

Interventia nu afectează auzul. Durerile sunt minime şi cedează uşor la calmante. Urechile vor fi puţin umflate şi vinete în primele zile de după operaţie. Timp de câteva săptămâni, este necesară purtarea unei bentiţe care menţine urechile apropiate de cap şi ajută vindecarea. Cicatricile sunt situate în spatele urechilor, iar în timp devin practic invizibile.

Preţul unei operaţii estetice de corectare a urechilor este în jur de 800-1.000 de euro.

 

×
Subiecte în articol: Otoplastia