x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Un oncolog pediatru turc îi consultă gratuit pe copiii diagnosticați cu cancer

Un oncolog pediatru turc îi consultă gratuit pe copiii diagnosticați cu cancer

24 Iul 2018   •   21:55
Un oncolog pediatru turc îi consultă gratuit pe copiii diagnosticați cu cancer

Diagnosticul de cancer este dur și la vârsta adultă. Însă atunci când cel căruia i se pune implacabilul diagnostic este un copil, simți cum cerul se prăbușește.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), anual, peste 200.000 de copii primesc diagnosticul de cancer, la nivel global. Cancerul sau „racul” (cum i se zicea odinioară) nu alege nici vârsta, nici educația, nici clasa socială, nici locul de pe glob unde să lovească. Atunci când este diagnosticat din pripă și când copilul are acces la un tratament adecvat și de calitate, există șanse de până la 80% ca el să supraviețuiască teribilei încercări. Din păcate, însă, costurile tratamentelor sunt adeseori uriașe, copiii din țări și familii cu venituri medii și mici nu primesc îngrijiri medicale, ori dacă le primesc sunt insuficiente și de calitate inferioară, ceea ce duce la o incidență de deces de peste 90%.

Sâmbătă, 28 iulie, copiii din România care au primit deja diagnosticul de cancer sau care sunt suspectați că au această boală vor putea primi gratuit a doua opinie, din partea unui reputat medic turc, specializat în oncologie petriatică, Profesorul Ceyhun Bozkurt, de la un prestigios spital din Istanbul – Secția de Hematologie şi Oncologie Copii, unde, în ultimii ani, au fost tratați mulți copii români care au avut diagnosticul de cancer. Potrivit acestuia, printre cele mai frecvente boli ale copilăriei se numără Anemia deficitului de fier și Leucemia limfoblastică acută. La secția bolilor de sânge ale copilului sunt depistate şi tratate cu succes boli ca Anemia Nutrițională (anemia deficitului de fier, penuria anemiei de vitamina B12), leucemia limfoblastica acută, leucemia mieloida acută, anemia aplastica, talasemia (anemie mediteraneană), hemofilia şi multe alte boli de sânge.

 

×