x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Acele care fac minuni

Acele care fac minuni

17 Mai 2004   •   00:00

Acupunctura va ajuta sa scapati de stres, oboseala fizica si psihica. Dupa sedintele de terapie cu ajutorul acelor va recapatati vitalitatea, puterea de munca, iar starea de spirit se imbunatateste semnificativ.

STELUTA INDREI

„Prin acupunctura nu se inlatura doar simptomele neplacute ale unei afectiuni, ci se trateaza cauza energetica profunda care a dus la aparitia lor", afirma dr. Sandu-Iulian Berger, vicepresedintele Societatii Romane de Acupunctura. Din structura organismului face parte si campul energetic, care are rolul de a asigura buna functionare a organelor interne. Cand circulatia energiei este blocata pe un anumit meridian, organele care sunt hranite energetic prin intermediul acestuia incep sa sufere.

Cum actioneaza

Tratamentul prin acupunctura vizeaza in primul rand identificarea precisa a blocajelor de pe meridiane si inlaturarea acestora. Ea se realizeaza prin introducerea acelor instrumente extrem de fine in anumite puncte ale corpului bine stabilite, cu potential energetic, operatiune care nu este dureroasa, dupa cum afirma majoritatea celor care au apelat la acupunctura. Doctorul Berger de la Centrul de Homeopatie si Acupunctura din Bucuresti spune: „Calitatea vietii pacientului este mult imbunatatita dupa un astfel de tratament, energia, optimismul, pofta de viata, buna dispozitie reinstaurandu-se".

Ce trebuie sa stiti

Curele de acupunctura urmaresc reechilibrarea energetica si constau in aproximativ 10 sedinte de 20-30 de minute, din doua in doua zile. Dupa tratament, majoritatea pacientilor spun ca sunt plini de energie, euforici si plini de idei. Acupunctura a fost recunoscuta oficial de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in anii ’80, ca metoda de tratament intr-un numar larg de afectiuni. Insa nu trebuie considerata un panaceu universal. Acupunctura este contraindicata femeilor insarcinate, in anumite cazuri de cancer, afectiuni dermatologice s.a.

Emotiile negative afecteaza sanatatea

Medicina traditionala extrem-orientala considera ca echilibrul energetic al omului este afectat de emotiile necontrolate. Teama, mania, ingrijorarea, nemultumirea, tristetea, ura, frustrarea sunt forme de energie psihica care blocheaza circulatia normala a energiei, ducand la aparitia bolii. Asa cum suntem convinsi ca excesul de grasimi, tutun, alcool, lipsa activitatii fizice duc la imbolnavire, tot asa trebuie sa devenim constienti ca „poluarea" psihica este nociva pentru sanatate. „Medicul acupunctor, prin tratamentul aplicat, favorizeaza reluarea circuitului normal al energiei si, in colaborare cu pacientul, poate atenua impactul emotiilor nocive care au provocat imbolnavirea", precizeaza dr. Sandu-Iulian Berger.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă acupunctura