x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Acupunctura nu e maşină de cusut "

Acupunctura nu e maşină de cusut "

de Florin Condurateanu    |    29 Oct 2007   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Acupunctura a trecut cea mai severă probă - examinarea de către trecerea timpului, fiindcă acupunctura e aplicată de peste 5.000 de ani.


PULSUL MEDICINEI
Acupunctura a trecut cea mai severă probă - examinarea de către trecerea timpului, fiindcă acupunctura e aplicată de peste 5.000 de ani.

Acupunctura nu e ca maşina de cusut, să tragi firul cu acul. Numai un specialist ştie unde se introduc acele pe meridianele de energii atăt de rafinat distribuite pe corpul omenesc.

Fiecare om are o unitate de măsură proprie constituţiei lui, numită de chinezi "cun" (se pronunţă săn), care inseamnă lăţimea celei de-a doua falange de la degetul mijlociu sau lăţimea unghiei la degetul mare sau mijlociu.

Toate organele au un corespondent nu numai pe ureche sau pe talpă, ci şi pe pielea capului. De aceea, se face acupunctură eficientă şi pe scalp.

Corpul uman e proiectat fidel şi pe pielea capului. Cu ace introduse in partea laterală faţă de axul capului se rezolvă durerea cervicală. Ceva mai in lateral faţă de axa creştetului, acele alungă durerea de umăr. Şi mai in lateral sunt punctele corespunzătoare cotului şi măinii.

Cu acele introduse deasupra orbitei se alină suferinţele coloanei in zona şalelor şi durerile de picioare. Acele introduse in pielea de pe frunte acţionează asupra durerilor de torace şi de coloană in zona dorsală.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă