x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    01 Oct 2006   •   00:00

In coaja merelor sunt concentrati mai multi antioxidanti decat in miez? Adevarat. Cercetatorii americani au demonstrat ca extractul din coaja de mar reduce cu 43% riscul de a suferi de cancer de colon, in vreme ce extractul din miez de mar - cu doar 29%.

Mierea isi pastreaza proprietatile si daca este adaugata in ceaiul fierbinte? Fals. Daca este adaugata in ceaiul mai fierbinte de 40 de grade Celsius, mierea pierde vitaminele si unele substante cu proprietati antibacteriene.

Una dintre cauzele celulitei este acumularea de apa in tesuturi, de aceea limitarea consumului de apa ne scapa de aceasta problema? Fals. La prima vedere, o asemenea afirmatie pare logica. In realitate insa, hidratarea necorespunzatoare provoaca acumularea toxinelor in organism. Toxinele sunt principala cauza a celulitei.

Cafeina impiedica asimilarea calciului? Adevarat. Excesul de cafea impiedica depunerea calciului in tesutul osos si favorizeaza aparitia osteoporozei. Acest lucru se manifesta in special la femeile aflate la menopauza.

Dintii de lapte nu trebuie tratati, oricum vor cadea la un moment dat? Fals. Copilul trebuie dus obligatoriu la stomatolog. Cariile actioneaza mai rapid asupra dintilor de lapte decat asupra altor dinti. Iar o carie netratata in copilarie poate determina infectii grave si chiar poate afecta dezvoltarea dintilor maturi. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă