x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    03 Sep 2006   •   00:00

Persoanele cu intoleranta la lactoza pot consuma iaurt? Adevarat. Microorganismele din iaurt transforma lactoza si o descompun in zaharurile ei componente, astfel incat unele persoane cu intoleranta la lactoza pot sa bea iaurt. De asemenea, iaurtul este mai usor de digerat, pentru ca in procesul de fermentare are loc descompunerea proteinelor din lapte.

Femeile care iau preparate hormonale pentru tratarea infertilitatii vor avea sarcina multipla? Fals. Majoritatea femeilor care iau asemenea preparate au sarcina unica. Exista insa si exceptii, dar putine. In unele cazuri, preparatele hormonale cresc sansele de a aduce pe lume gemeni sau tripleti.

Solutia pentru a scapa de acnee si punctele negre este spalarea frecventa a fetei cu apa si produse dezinfectante? Fals. Spalarea frecventa a fetei nu este tratamentul cel mai potrivit pentru acnee si punctele negre. Persoanele cu acnee trebuie sa isi spele fata de doua ori pe zi, cu sapun fara uleiuri si neparfumat. De asemenea, trebuie sa fie atente la modul in care se spala, pentru ca frecarea pielii iritate accentueaza leziunile acneice.

Plantele medicinale pot fi folosite timp indelungat, fara a avea efecte secundare? Fals. Daca sunt folosite foarte mult timp si nu sunt respectate dozele prescrise de medic, unele plante pot deveni toxice. Din aceasta categorie fac parte pelinul, coada-calului, rostopasca. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă