x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    20 Aug 2006   •   00:00

Nou-nascutul trebuie sa doarma in aceeasi camera cu mama in primele zile de viata? Adevarat. Copilului ii face bine sa auda in somn respiratia mamei. Timp de noua luni, respiratia mamei a imprimat un ritm respiratiei lui. Bataile inimii mamei au fost si bataile inimii lui. De aceea, somnul in aceeasi camera ii va usura copilului trecerea de la viata intrauterina la viata normala.

Este obligatorie folosirea apei de gura pentru a avea dinti sanatosi? Adevarat. Apa de gura contine substante dezodorizante, antiseptice si substante care impiedica depunerea bacteriilor pe dinti.

Produsele cosmetice pentru piele sensibila si cele hipoalergenice sunt unul si acelasi lucru? Fals. Sunt produse complet diferite. Cosmeticele hipoalergenice garanteaza lipsa oricaror reactii alergice. In vreme ce produsele cosmetice pentru piele sensibila au efect terapeutic - dezinfectarea si prevenirea inflamatiilor. Pielea sensibila reactioneaza neadecvat la factorii externi, pe cand pielea cu tendinta alergica reactioneaza de obicei la anumite substante.

Vinul rosu previne afectiunile cardiovasculare? Adevarat. Proprietatile de protector vascular ale vinului rosu se datoreaza polifenolilor si resveratrolului, substante care au capacitatea de a reduce nivelul lipidelor din sange si de a preveni bolile cardiovasculare. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă