x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    06 Aug 2006   •   00:00
Laptele demachiant poate dauna tenului? Adevarat. Dupa o asemenea procedura, laptele demachiant ramane pe fata si acopera porii. Din acest motiv, pielea nu mai poate respira si apar inflamatiile. Mai bine folosim produse demachiante neutre - geluri, spume de curatare, sapun cosmetic.

Ciocolata poate avea efect fotoprotector? Adevarat. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Dusseldorf arata ca flavonoidele din ciocolata atenueaza efectul nociv al razelor ultraviolete si previn cancerul de piele. Nu orice ciocolata are asemenea efecte, ci numai cea amaruie, in care continutul de cacao depaseste 70%.

Fructele se consuma ca desert? Fals. Fructele nu trebuie mancate la desert, ci intre mese. Carnea, mancarurile gatite se digera mai greu decat fructele. Iar daca toate acestea se combina la o singura masa, fructele incep sa fermenteze, provocand tulburarile digestive, balonari, indigestii.

Crizele renale pot fi calmate cu aspirina? Fals. Pentru calmarea accesului de durere in cazul afectiunilor renale sunt indicate antispasticele (no-spa, algocalmin). De asemenea, nu aveti voie sa faceti baie fierbinte sau sa va incalziti rinichii in alt mod. Daca este vorba despre o infectie, incalzirea nu face decat sa agraveze starea. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă