x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    18 Iun 2006   •   00:00

Suplimentele cu vitamine ingrasa? Fals. Vitaminele nu ingrasa. Ele pot reechilibra metabolismul, iar celor bolnavi le redau pofta de mancare. In exces, vitaminele pot fi periculoase. Astfel, excesul de vitamina A poate provoca intarzierea cresterii la copil si malformatii ale fatului.

La plaja este suficienta o singura aplicare a cremei fotoprotectoare daca pe eticheta se mentioneaza ca este rezistenta la apa? Fals. Pentru a evita arsurile solare trebuie sa refaceti stratul de crema de fiecare data cand iesiti din apa. In apa se gasesc saruri care distrug stratul protector de crema.

Carnea rosie este daunatoare pentru sanatate si impiedica scaderea in greutate? Fals. Carnea rosie nu este periculoasa. Gresesc insa persoanele care o mananca in exces. Carnea rosie este o sursa importanta de crom, zinc, seleniu, vitamina B12. Trebuie insa sa avem o dieta echilibrata. Altfel, o dieta monotona, bazata numai pe carne, poate sta la originea multor afectiuni - de la guta pana la cancerul de colon.

Epilarea cu ceara este mai eficienta decat cea cu lama? Adevarat. Epilarea cu ceara are avantaje clare fata de cea cu lama - parul este indepartat de la radacina si incepe sa creasca de-abia dupa trei-patru saptamani. Epilarea cu ajutorul lamei este mai comoda, insa parul incepe sa creasca chiar dupa doua zile. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă