x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    26 Feb 2006   •   00:00

Cina favorizeaza cresterea in greutate? Nu, depinde insa de ce si cat mancam la cina. Nutritionistii sustin ca masa de seara nu isi pune amprenta asupra siluetei daca nu depasim ratia calorica zilnica si daca cina nu este principala masa a zilei.

Toti nou-nascutii au ochii albastri? Fals. Corect ar fi sa se spuna ca ochii nou-nascutilor nu au culoare. In momentul venirii pe lume, ochii celor mai multi bebelusi par a fi albastri. Aceasta nuanta se datoreaza faptului ca celulele pigmentare care dau culoarea ochilor nu au ajuns la maturitate. Numai dupa cateva luni, ochii vor capata o nuanta proprie.

Daca iau contraceptive ma ingras? Fals. Pilulele contraceptive de ultima generatie au rezolvat problema luarii in greutate. In componenta acestora, doza de hormoni este mai mica, iar pofta de mancare este redusa.

Ceaiul verde sau cel negru pot inlocui cafeaua? Adevarat. Ceaiul verde si cel negru au un continut ridicat de cafeina, teofilina si teobromina - alcaloizi puternici, care au proprietati de stimulare a sistemului nervos. De aceea, pentru a invinge starea de somnolenta, in loc de cafea putem sa bem o ceasca de ceai dimineata.

Crema pentru fata trebuie aplicata de jos in sus pentru a impiedica aparitia ridurilor? Fals. Nu are nici o importanta directia in care aplicam crema. Pielea nu trebuie insa traumatizata prin miscari bruste. Crema se intinde usor, cu varful degetelor. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă