x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals ?

Adevarat sau fals ?

de Georgeta Licsandru    |    28 Ian 2007   •   00:00

Hainele groase ne ajuta sa slabim in timp ce facem exercitii fizice? Fals. Caldura scade riscul de rupturi musculare, dar nu are nici un efect asupra siluetei. In plus, hainele prea groase pot suprasolicita sistemele cardiovascular si respirator atunci cand facem efort fizic intens.

Ridurile apar mai devreme la persoanele cu ten uscat? Adevarat. Tenul uscat are nevoie continua de hidratare, altfel ridurile apar mai repede decat in cazul tenului gras. De asemenea, in cazul femeilor fumatoare ridurile apar cu 5-6 ani mai devreme decat in cazul nefumatoarelor.

Sapunul usuca pielea? Fals. Astazi, in compozitia sapunurilor intra, pe langa substantele care curata pielea, si substante care hidrateaza si tonifica pielea.

Fructele uscate se digera la fel de usor ca si fructele crude? Adevarat. Prunele, smochinele, caisele uscate sunt foarte nutritive si se digera la fel de usor ca si cele crude. Diferenta intre fructele uscate si cele crude consta in numarul mai mare de calorii si in cantitatea mare de zaharuri pe care le contin (pana la 60%-70%).

Febra poate determina tahicardie (accelerarea anormala a batailor inimii)? Adevarat. Febra este asociata cu frisoane, cu o stare pe care organismul o percepe asemenea frigului. De aceea apare tendinta de a ne infofoli atunci cand avem febra. Acest lucru suprasolicita sistemul cardiovascular si determina aparitia tahicardiei. (Georgeta Licsandru)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă