x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alcoolicii anonimi se pot trata si pe net

Alcoolicii anonimi se pot trata si pe net

12 Noi 2009   •   00:00

Tratament si consiliere la distanta pentru alcolicii din Romania propune o ONG care a lansat, joi, primul site online destinat celor care vor sa scape de dependenta cauzata de abuzul de alcool.

Organizatia ALIAT, promotoarea proiectului, precizeaza ca site-ul www.alcohelp.ro , conceput de experti in sanatate mintala si tratamentul efectelor cauzate de consumul excesiv de alcool, reprezinta o platforma gratuita de consiliere, interventie si orientare catre serviciile specializate, un instrument online care garanteaza confidentialitatea si anonimatul utilizatorilor.  Directorul executiv al ALIAT, doctorul Eugen Hriscu, a declarat ca “proiectul reprezinta o premiera pentru Romania, fiind lansat ca raspuns la o nevoie reala identificata de organizatia noastra si de institutiile publice abilitate in domeniu – Agentia Nationala Antidrog si Ministerul Sanatatii”.


Din estimarile Aliantei pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor, numarul potential al beneficiarilor centrului online va fi de aproximativ un milion de persoane din mediul urban, cu acces la internet.

In privinta continutului site-ului, apelantii vor putea gasi pe www.alcohelp.ro instructiuni prin care li se explica pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a beneficia de acest serviciu, un chestionar de auto-evaluare a gradului de periculozitate al consumului de alcool, un forum, instrumente de auto-monitorizare a situatiilor de risc si serviciile specializate pentru tulburarile legate de consumul de alcool, posibilitatea contactarii prin e-mail a unui specialist.

×
Subiecte în articol: internet redactie alcoolici anonimi