x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alimente pe care să le consumi dacă ai probleme de vedere

Alimente pe care să le consumi dacă ai probleme de vedere

de IncomeMagazine    |    28 Feb 2013   •   08:46
Alimente pe care să le consumi dacă ai probleme de vedere
Sursa foto: Ciaran Griffin/Getty Images

Se spune despre morcovi că îmbunătăţesc vederea, dar sunt şi alte alimente care acţionează în mod direct asupra sănătăţii ochilor. Iată care sunt acestea
Spanac

 
Cei care consumă foarte des spanac au o vedere mai bună şi vor fi protejaţi împotriva bolilor degenerative ale sistemului macular, care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă. Pentru îmbunătăţirea acuităţii vizuale, consumă spanac o dată pe săptămână. 
 
Portocale, mandarine şi clementine
 
Citricele conţin cantităţi importante de antioxidanţi şi vitamina C care ne protejează corneea şi cristalinul de apariţia cataractei (afecţiune care apare după vârsta de 65 de ani). Consumă suc de fructe de două-trei ori pe săptămână pentru a-ţi îmbunătăţi vederea. 
 
Peşte gras
 
Omega-3 se găseşte în peştele gras, dar şi în nuci sau ulei de rapiţă. Aceasta reduce cu 38% riscul de a suferi de degenerescenţa maculară, o boală oftalmologică care duce la distrugerea vederii centrale. Riscul apariţiei acestei boli creşte pe măsura înaintării în vârstă, după 50 de ani. Pentru a-ţi menţine vederea, consumă de două-trei ori pe săptămână peşte gras, preparat la aburi sau la grătar. 

Citeste si despre alte alimente care îmbunătăţesc vederea
 

×
Subiecte în articol: alimente vedere